Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 9 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

De 4 best verdienende e-sporters ter wereld (waaronder een 16-jarige)

Dat sporters aardig kunnen verdienen, bewijzen de inkomens van bijvoorbeeld Lionel Messi en Conor McGregor. Wees niet getreurd als jij twee linkerbenen of gewoon totaal geen sportieve aanleg hebt. Ook dan kan je namelijk een aardig zakcentje verdienen, maar dan als e-sporter. De volgende keer dat je partner of huisgenoten zeuren dat je te veel aan het gamen bent, kun je dus best hun opmerkingen negeren.

Jij weet waar je het voor doet. Deze e-sporters verdienen namelijk ook een héél mooi bedrag.

Goed verdienen als e-sporter

Pak ‘m beet tien jaar terug zou niemand geloven dat je als professional gamer goed zou kunnen verdienen, laat staan duizenden of zelfs miljoenen euro’s. Maar inmiddels valt er met één enkele wedstrijd al miljoenen aan prijzengeld te winnen.

Wil je echt goed gaan verdienen met professioneel gamen? Dan kun je het best Dota 2 goed onder de knie krijgen. Onder de top 40 beste e-sporters is er maar één gamer die geen Dota 2 speelt. Om toch een beetje hoop te behouden voor mensen die geen fan zijn van Dota 2, lichten we ook wat andere e-sports uit. De best betaalde gamers op een rij.

1. Johan Sundstein (Dota 2)

De Deen Johan ‘N0tail’ Sundstein is de best verdienende e-sporter ooit. Dit komt omdat hij enorm goed is in Dota 2, het spel dat het hoogste prijzengeld aan e-sporters uitkeert. Met zijn zelf samengestelde team wist hij meerdere prijzen in de wacht te slepen, waardoor hij in totaal bijna 7 miljoen dollar heeft verdiend.

2. Andreas Højsleth (Counter-Strike: Global Offensive)

Tot vorig jaar had Andreas ‘Xyp9x’n Højsleth de eer om als enige e-sporter die níet Dota 2 speelt in de top 40 best verdienende e-sporters te staan. Inmiddels is hij daaruit gestoten door Fortnite-speler Kyle Giersdorf (vierde in deze lijst). Andreas, die overigens ook Deens is, belandde in die lijst nadat hij in 2018 de Intel Grand Slam won, waardoor hij inmiddels bijna 1,5 miljoen aan prijzengeld heeft binnen geharkt.

3. Lee Sang Hyeok (League of Legends)

Lee ‘Faker’ Sang Hyeok is de best verdienende League of Legends e-sporter. Dat hij goed is in wat hij doet, staat buiten kijf. Zijn prestaties worden bijvoorbeeld vergeleken met die van topatleten als Michael Jordan en Lionel Messi. Hij is één van de twee spelers die maar liefst drie keer het wereldkampioenschap heeft gewonnen. Daardoor heeft hij ruim 1,1 miljoen aan prijzengeld op zijn naam staan.

4. Kyle Giersdorf (Fortnite)

Nog maar 16 jaar is hij, Kyle ‘Bugha’ Giersdorf. Hij had maar één prestatie nodig om in de top 10 van best verdienende e-sporters wereldwijd te komen. Hij won in 2019 de finale van de Fortnite World Cup. Met zijn winst verdiende hij 3 miljoen dollar aan prijzengeld. Aangezien dit pas zijn eerste grote competitie was, kun je wel aannemen dat de jongen in de komende jaren nog veel meer gaat verdienen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.