Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Banksy deelt nieuw kunstwerk als ode aan verplegers in tijden van corona

Banksy heeft een nieuw werk gemaakt, dat nu te zien is in het ziekenhuis Southampton General Hospital. Het kunstwerk is een ode aan de verplegers in tijden van corona. Of beter gezegd: de superhelden in tijden van corona.

Tijdens het begin van de coronacrisis deelde Banksy nog een hilarisch staaltje stay home-art. Zijn nieuwste werk heeft een serieuzere boodschap.

Banksy brengt ode aan verplegers in tijden van corona

Het nieuwe kunstwerk van Banksy heet Game Changer. Je ziet een jongetje spelen op de grond met actiefiguren, waarbij hij een verpleger verkiest boven de superhelden Batman en Spider-Man. De superheld 2.0 draagt een mondkapje, een cape en op haar borst prijkt een rood kruis.

Met Game Changer bedankt Banksy verplegers en andere mensen in de zorg, die zich nog altijd zo hard inzetten om het coronavirus COVID-19 te bestrijden. Bij het kunstwerk liet ‘s werelds meest bekende street-artist een briefje achter voor de superhelden in de zorg. “Thanks for all you’re doing. I hope this brightens the place up a bit, even if it’s only black and white”, aldus de kunstenaar.

Southampton General Hospital

Banksy heeft zijn kunstwerk Game Changer geschonken aan het Southampton General Hospital. “Onze ziekenhuisfamilie is direct getroffen door het virus. We zijn gerespecteerde medewerkers, vrienden en familie verloren. Het feit dat Banksy ons heeft gekozen doet ons veel en is een enorme eer”, zegt Paula Head, chief executive van het ziekenhuis. “Ik ben enorm trots om dit kunstwerk te mogen onthullen.”

“Het kunstwerk van Banksy wordt gewaardeerd door iedereen in het ziekenhuis. Het zal ongetwijfeld ook een enorme boost geven aan het moreel voor iedereen die werkt en wordt verzorgd in ons ziekenhuis”, vervolgt Head. Hieronder zie je het moment waarop het kunstwerk werd onthuld in het Southampton General Hospital.

Check ook: 13 x street-art met boodschappen als ‘blijf thuis’ en ‘help de zorg’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.