Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 16 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Banksy deelt stay home-art: ‘Mijn vrouw haat het als ik thuiswerk’

Iedereen, maar dan ook echt iedereen zit thuis tijdens de coronacrisis. Ja, ook ‘s werelds beroemdste straatkunstenaar Banksy. Hij werkt thuis en dat levert unieke in-house street-art op. Of beter gezegd: stay home-art.

Het zijn de creatieven die er wat van maken tijdens deze unieke periode in de geschiedenis, waarin aan eigenlijk alle mensen op aarde wordt opgedragen om binnen te blijven. Muzikanten geven huiskamerconcerten, designers maken 1,5 meter album covers, straatkunstenaars maken street-art met een boodschap. Tot die laatste groep behoort Banksy overigens niet.

‘Mijn vrouw haat het als ik thuiswerk’

De Britse kunstenaar zit gewoon thuis, zoals het moet. Vermoedelijk in Bristol, maar dat weet natuurlijk niemand. Feit is dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op Instagram deelde hij een met graffiti bewerkte badkamer, vol met zijn iconische ratten, die via toiletpapier en andere attributen door de ruimte lijken te slingeren.

‘Mijn vrouw het het als ik thuiswerk’, was het treffende onderschrift van Banksy onder de foto van zijn nieuwe stay home-art. Kijk trouwens even goed naar de stay home-art, want zijn het nieuwe werk vol hilarische details, zoals de rat die een tube tandpasta intrapt. Swipe in de bovenstaande post naar rechts om in te zoomen op de details.

Nieuwe documentaire over Banksy

Dat Banksy een fenomeen is, weet inmiddels iedereen. 17 februari verscheen er een nieuwe documentaire waarin dat eens te meer naar voren komt. In Banksy & The Rise of Outlaw Art, zoals de documentaire heet, komt de kunstenaar zelf aan het woord. Je krijgt een uitgebreid beeld van de opkomst van street-art, maar ook van zijn nieuwe manier van kunst maken. Lees hier meer en bekijk de trailer.

Banksy groeide vermoedelijk op in Bristol, een groene stad vol street-art. Als de tijd het weer toelaat, is die stad zeker een aanrader voor een stedentrip. Lees hier waarom.

Check ook: 5 graffitikunstenaars die hun street-art een boodschap meegeven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Banksy deelt stay home-art: ‘Mijn vrouw haat het als ik thuiswerk’
Sluiten