Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 26 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Werken vanuit huis? 10 ideeën die goed betalen

Er zitten veel voordelen aan werken vanuit huis. Je hebt bijvoorbeeld geen reistijd en je kunt vaak je tijd helemaal zelf indelen. Wil jij een carrièreswitch maken? Ben je ontslagen en wil je de tijd overbruggen tot je een nieuwe baan hebt? Of wil je een fijn extra zakcentje verdienen? We delen tien ideeën waarbij je kan werken vanuit huis.

Als je het goed doet, betalen deze ideeën nog eens goed ook.

1. Webshop

Je kunt zelf spullen gaan inkopen en verkopen (zoek dan echt een bepaalde niche uit), je huis uitmesten en een zakcentje verdienen of zelfgemaakte spullen verkopen. Als je niet zelf een webshop wil opstarten, kun je ook via Bol.com of Marktplaats spullen gaan verkopen.

Geen opslag voor producten? Duik dan eens in de wereld van dropshipping. Hierbij heb je geen eigen producten, maar worden de producten rechtstreeks van de fabrikant of groothandel naar je klanten gestuurd.

2. Freelancen (tekstschrijver, webdesigner, vertaler)

Waar ben jij goed in? Is ontwerpen, teksten schrijven, vertalen, social media, programmeren? De kans is groot dat je dit werk ook zelfstandig en locatie-onafhankelijk kan doen. Er zijn zelfs voorbeelden van juristen die alleen maar remote werken. Je bepaalt dan waar en wanneer je werkt én voor welk uurtarief.

3. Virtual assistent (VA)

Als VA wordt je ingehuurd als iemands assistent, en dat allemaal op afstand. Je kan werken vanuit huis en je helpt jouw opdrachtgever met alledaagse taken waar hij of zij geen zin of tijd voor heeft, zoals het beheren van de mailbox en de agenda.

4. Transcriberen

Ga je aan de slag met transcriberen? Je typt dan uit wat er op een video- of geluidsopname wordt gezegd. Studenten besteden dit vaak uit, maar ook sommige journalisten die een interview hebben gedaan, zijn blij als ze dit kunnen uitbesteden.

5. Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot jij via je website producten van andere aanbieders. In ruil daarvoor krijg je voor elk product dat via jouw link wordt gekocht een vergoeding. Let op: je moet hiervoor dus wel een website bouwen. Na deze investering is dit een mooie manier om passieve inkomsten te genereren.

6. Producten inkopen en verkopen met winst

Dit punt lijkt misschien op een webshop, maar zit net iets anders in elkaar. Als jij oog hebt voor mooie producten, goede deals en trends, en daarbij ook een ondernemersgeest hebt, is het producten inkopen en verkopen met winst iets voor jou. Je struint dan (online) rommelmarkten af op zoek naar parels die jij voor meer kan verkopen.

7. Boekhouden

Goed met cijfers? Good for you, want de meeste mensen zijn dat niet en kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Als zelfstandig boekhouder help je andere zzp’ers of bedrijven met hun boekhouding. Zorg dat je wel echt weet waar je het over hebt, want je wil natuurlijk niemand in de shit helpen.

8. Lessen geven

Als je bereid bent je huis open te stellen voor anderen, kun je huiswerkbegeleider worden en kinderen helpen met het maken van hun huiswerk. Of muzieklessen geven als je goed bent in het bespelen van een instrument. Een andere optie is het geven van computerlessen aan ouderen. Maak flyers en duw die door de bus en dan is het afwachten of er vraag naar is.

9. Elektronica repareren

Ben je technisch aangelegd en weet je hoe je elektronica kunt repareren? Dan kan hier ook zeker een goede business in zitten. Ook hier is het weer belangrijk dat mensen weten dat ze hun kapotte spullen bij jou kunnen laten maken tegen betaling.

10. Maak en verkoop online cursussen

Heb je met je huidige of vorige baan veel kennis opgedaan over een specifiek onderwerp? Dan is het maken en verkopen van een online cursus misschien iets voor jou. Het mooie hiervan is dat het idee schaalbaar is: je maakt de cursus één keer en verkoopt ‘m dan tien of duizenden keren zonder dat je er extra werk van hebt.

Werken vanuit huis bespaart je ook geld

Werken vanuit huis levert niet alleen geld op, maar het bespaart je ook een hoop. Hier lees je hoeveel én hoe je het oppot.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.