Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 10 best betaalde acteurs per TikTok-post

Wie dacht dat TikTok een platform is voor tieners die dansje doen, loopt achter. Net als andere social media is het ook gewoon een verdienmodel voor bedrijven en beroemdheden. Dit zijn de best betaalde acteurs per post.

Vorige week las je in dit artikel al dat door de komst van Netflix en andere streamingdiensten filmsterren meer betaald krijgen dan ooit. Voerde je tien jaar geleden het lijstje van best betaalde acteurs nog aan met 20 miljoen dollar voor een rol, nu staat Daniel Craig bovenaan met 100 miljoen dollar.

De best betaalde acteurs per TikTok-post

In het lijstje met best betaalde filmsterren op TikTok zie je weer heel andere namen, al scoort Dwayne Johnson aka The Rock natuurlijk hoog op alle lijstjes. ManySpins zocht uit wat acteurs per post kunnen verdienen, als ze gesponsord zijn. Ze kwamen tot deze op sommige plekken verrassende top 10. De bedragen zijn niet zo hoog als gesponsorde posts op Instagram, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat deze rollen zijn omgedraaid.

1. Will Smith – €38.908,80 per post

@willsmith

When we say FOR LIFE we mean it. Bad Boys came out 26 years ago today! @martinlawrence

♬ I’m Just a Kid – Simple Plan

Met meer dan 58 miljoen volgers op TikTok is acteur en rapper Will Smith het meest waard per gesponsorde post. Het bedrag valt ons wat tegen.

2. The Rock – €24.864,42

@therock

You can’t just say your the hardestworkerintheroom, you prove it👊🏾#sweatactivatedtank #projectrock

♬ original sound – The Rock

The Rock is de best betaalde acteur van Hollywood en heeft 38,9 miljoen volgers op het Chinese social media-platform, waar hij vooral zijn spieren laat zien. Met één video op Instagram kan de voormalig worstelaar bijna 25.000 euro verdienen.

3. Jack Black – €7.594,86

@jackblack

I got the stones…. 📹@taylor

♬ original sound – Jack Black

Nee, Jack Black hadden we niet in de top 3 best betaalde acteurs op TikTok verwacht. Maar hij is behoorlijk actief op het Chinese platform en heeft meer dan 12 miljoen volgers.

4. Tom Felton – €6.250,86

@t22felton

a little YoOHoO #tbt from my home party on Veeps x

♬ original sound – Tom Felton

Tom Felton, vooral bekend als Draco Malfidus in Harry Potter, maakte dit jaar zijn comeback in de bios in de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Voor een gesponsorde video kan hij 6.250 euro pakken. Dat klinkt weinig voor een acteur, maar wij zouden ervoor tekenen.

5. Jessica Alba – €4.636,80

@jessicaalba

@lizzymathis & I really went for it w this extreme makeover @amazon edition👷🏽‍♀️& it turned out so sick! ⚡️Link in bio 🧡 #OnTheJob #SideHustle #AD

♬ original sound – Yo Mama

Jeetje, die naam hebben we lang niet gehoord. Toch staat deze droomvrouw, die begin deze eeuw nog in Playboy te bewonderen was, in de top 5.

6. Shay Mitchell – €4.234,02

@shaymitchell

I feel you @brandonobrr – it’s hard to find good help. #trainemyoung

♬ Say Goodbye – Chris Brown

De minst bekende naam in de top 10 best betaalde acteurs op TikTok is Shay Mitchell. Misschien ken je haar van de horrorfilm The Possession of Hannah Grace of de serie Pretty Little Liars.

7. Ryan Reynolds – €3.899,70

@vancityreynolds

Go see Free Guy this weekend so I can stop doing this. #FreeGuy

♬ Fantasy – Mariah Carey

We achten de kans klein Deadpool-acteur Ryan Reynolds terug te zien in een gesponsorde post. Voor dat geld komt de acteur én het marketing-genie zijn bed tegenwoordig niet meer uit.

8. Bella Thorne – €3.830,82

@bellathorne

SHAKE IT 🔥 there’s a million dances I could do to this song 🍑 MY SONG IS OUT EVERYONE CHECK IT OUT!! #shakeitchallenge

♬ original sound – Bella Thorne

Bella Thorne behoort tot de best best betaalde acteurs op OnlyFans, maar dat doet ze met iets explicietere content dan op TikTok. Toch staat ze hier ook in de top 10, al zal ze van dit bedrag per gesponsorde post niet wakker liggen.

9. Reese Witherspoon – €3.561,60

@reesewitherspoon

#ElleWoods forever! 💕👙👛💅🏾

♬ Perfect Day – Hoku

Onze favoriete actrice Reese Witherspoon komt ook wel eens voorbijdrijven op het social media-platform.

10. Arnold Schwarzenegger €3.225,60

@arnoldschnitzel

Checking out the venue for tomorrow’s Austrian World Summit! Go to my Facebook page to learn more!

♬ original sound – Zodiac

Jawel hoor, social media is ook voor bejaarden. De 74-jarige actiefilmheld Arnold Schwarzenegger sluit deze top 10 best betaalde acteurs af en is per gesponsorde post 3.225 euro waard. Bonuspunten voor zijn gebruikersnaam: @arnoldschnitzel.

Maak ook kennis met Addison Rae, de absolute grootverdiener op TikTok.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.