Redactie
Redactie Eten & Drinken 7 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit is de gouden tip om je barbecue schoon te maken (+winactie)

Het barbecue seizoen is geopend! Tijd om (als je dat al niet gedaan hebt) je vertrouwde grill weer uit de schuur te halen. De kans is echter groot dat deze nog niet klaar is om weer aan te steken. Waarom? Omdat hij nog besmeurd is met de resten van vorig jaar. Tijd voor een stevige reinigingsbeurt.

Misschien voel jij je helemaal niet aangesproken en staat je barbecue te blinken in de lentezon. Goed bezig! Maar je bent wel een uitzondering. Naar schatting maakt slechts 3 tot 6 procent van de Nederlanders zijn barbecue echt goed schoon. Daar moet verandering in gaan komen.

De risico’s van een vieze barbecue

Een vieze barbecue is namelijk zeer ongezond. En aangezien de gemiddelde BBQ meer dan twee keer zoveel bacteriën als de gemiddelde toiletbril bevat, is dat een belangrijke boodschap. Dit komt vooral door oude etensresten, schimmel en koolstofresten. Daarnaast kun je ook nog te maken krijgen met ongedierte. Zo kan het zijn dat je barbecue nu de verblijfsplek is van een familie maden.

BBQ SPA 1 barbecue schoonmaken
Niemand houdt ervan om zijn barbecue schoon te maken (Afbeelding: BBQ-SPA)

Het idee alleen is al genoeg om je eetlust te bederven. Heb jij daar geen last van, dan neem je het risico dat je na afloop met een voedselvergiftiging zit, of in het ziekenhuis. Een vieze barbecue kan namelijk ook op andere manieren gevaarlijk zijn. Denk aan steekvlammen en vetbranden door de troep van vorig jaar.

Blijf gezond en bespaar geld

Geef je niet zoveel om je gezondheid, maar wel om je portemonnee? Ook dan kun je maar beter je barbecue regelmatig goed reinigen. Net als bij zoveel andere zaken in het leven is ook hier onderhoud belangrijk om de levensduur te verlengen. Wie goed voor zijn BBQ zorgt, heeft er langer plezier van. Dat kost wat tijd en geld, maar dat verdien je dus makkelijk terug.

Briketten of houtskool? Dit is de beste brandstof voor je barbecue

We zouden je nu kunnen vertellen welke schoonmaakmiddelen en borstels je nodig hebt om je barbecue schoon te maken, maar daar heb je waarschijnlijk helemaal geen zin in. Je hebt wel wat beters te doen dan je in het zweet werken. In de tijd die je nodig hebt om je barbecue brandschoon te maken, kun je bijvoorbeeld ook boodschappen doen, je vlees marineren, sauzen maken, salades voorbereiden en nog veel meer.

Laat je barbecue reinigen door BBQ-SPA

Het schoonmaken van je barbecue is iets wat je laat doen door professionals. Zo hoef je dit vieze klusje niet zelf te doen en wordt je barbecue schoner dan je zelf ooit voor elkaar had kunnen krijgen. Onze tip om je BBQ echt brandschoon te krijgen, is dan ook om contact op te nemen met de eerste professionele barbecue deep cleaning service van Nederland: BBQ-SPA.

Het team van BBQ-SPA beschikt over de kennis en middelen om iedere BBQ écht schoon te maken. Of je nu zo’n klassieke kolenbak hebt, een gasbarbecue of de grootste Big Green Egg, BBQ-SPA reinigt ze grondiger dan je zelf ooit zou kunnen. Zo kun jij lekker achterover leunen en de rest van de zomer veilig barbecuen zonder risico op voedselvergiftiging of brand.

Makkelijker gaat het niet worden

Je hoeft niet eens zelf langs te komen. BBQ-SPA komt naar jou toe om je barbecue te reinigen. Via de site laat je weten weten waar je woont, geef je door wat voor barbecue je hebt en kies je uit verschillende reinigingsopties. Vervolgens maak je een afspraak wanneer het team van BBQ-SPA langskomt. Makkelijker gaat het niet worden.

Drie betaalbare alternatieven voor een Green Egg-barbecue

Hoeveel een reinigingsbeurt je gaat kosten, is sterk afhankelijk van wat voor een barbecue je hebt staan. Zo kost het reinigen van een gemiddelde houtskool barbecue 49,95 euro, maar voor het laten schoonmaken van een Kamado ben je meer dan het dubbele kwijt. Benieuwd wat het kost om jouw BBQ te laten doen door BBQ-SPA? Check dan hier alle prijzen en maak meteen een afspraak.

Win een grondige barbecue reiniging

Is jouw barbecue er slecht aan toe? Dan hebben we goed nieuws. Wij mogen namelijk een reinigingsbeurt van BBQ-SPA weggeven. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ons volgen op Instagram via @mannersnl. Stuur ons daar vervolgens een DM om te laten weten dat je wil winnen. Dit kan tot volgende week donderdag (16 juni). Een dag later wordt de winnaar willekeurig gekozen en op de hoogte gebracht.

Op deze winactie zijn de algemene actievoorwaarden Mediahuis van toepassing. Door deel te nemen geeft de deelnemer toestemming voor gebruik van zijn persoonsgegevens conform het bepaalde in de privacyverklaring van Mediahuis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.