Army of the Dead: Netflix onthult bruut antwoord op The Walking Dead

Zack Snyder is niet alleen aan het knallen op HBO Max, de streamingdienst waar hij eindelijk zijn originele visie voor Justice League kon realiseren. Maak kennis met Army of the Dead, het begin van een nieuwe zombie-franchise op Netflix.

21 mei komt alweer Snyders volgende filmproject aan. In 2004 trapte hij de zombie-hype af met een remake van Dawn of the Dead, een klassieker uit 1978.

Netflix presenteert Army of the Dead

Nu, 22 jaar later, is Netflix in zijn jacht op grote franchises gestuit op die goudmijn. Snyder levert op 21 mei Army of the Dead voor het bedrijf af, een nieuwe zombiefilm met een cast waar je U tegen zegt.

De film is begonnen als een sequel, maar lijkt uiteindelijk niks met zijn voorganger uit 2004 te maken te hebben. Niet dat je daar als kijker last van hebt, want het recept blijft intact: zombies, zombies en nog eens zombies. De eerste volledige trailer belooft een spectaculaire achtbaanrit, met een verhaal dat zich onderscheidt van de rest van het overvolle genre.

Las Vegas

Een groep huurmoordenaars is van plan om in Las Vegas een heist te plegen. Het gebied is in quarantaine geplaatst vanwege een zombie-invasie. Wegrennen, zou je zeggen, maar de crew ziet het juist als de perfecte kans om een overval te plegen. De beoogde buit? 200 miljoen dollar in cash.

De plaag is afkomstig uit de geheime militaire basis Area 51 in Nevada. De Amerikaanse regering is erin geslaagd de uitbraak in te dammen door een muur te bouwen rondom een overspoeld Sin City. Maar er is nog steeds al dat geld in casino’s vol zombies, als iemand maar dapper (of dom) genoeg is om te proberen het te gaan halen.

Dave Bautista durft het aan

Scott Ward (Dave Bautista), een voormalige oorlogsveteraan die veel ervaring heeft met zombies, stelt de bonte ploeg aan criminelen samen om precies dat te gaan doen. Verder bestaat de cast onder andere uit Ana de la Reguera (Narcos), Tig Notaro (Star Trek: Discovery), Huma Qureshi, Omari Hardwick en Samantha Win.

Het begin van een franchise

Army of the Dead is een Netflix Original, maar draait vanaf 14 mei ook een week in de Amerikaanse bioscopen. Tenminste, als ze open zijn. Daar hebben wij niks aan, maar gelukkig is de zombiefilm vanaf 21 mei ook gewoon op Netflix te streamen.

Hopelijk markeert Army of the Dead een solide begin van een nieuwe megafranchise. Netflix wil naar verluidt meerdere films gaan produceren. Sterker nog, er is al een spin-off in serievorm in ontwikkeling, die focust op Dave Bautista’s personage.

Keert Boseman terug als Black Panther? Producer stelt fans gerust

Army of the Dead: Netflix toont brute trailer voor zombiefilm Zack Snyder
🚀 (Afbeelding: Netflix)
Reageer op artikel:
Army of the Dead: Netflix onthult bruut antwoord op The Walking Dead
Sluiten