Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach heeft de smaak te pakken en knalt er een dubstep-hit uit

Terwijl buiten de zon schijnt, zit Arjen Lubach de laatste tijd toch gewoon lekker op zolder achter zijn pc. Niet om met weemoed oude afleveringen van Zondag met Lubach terug te kijken, maar om muziek te maken. De presentator, schrijver en comedian draait regelmatig plaatjes in elkaar, en deelt deze sinds kort ook met het publiek.

Eind mei begon hij daarmee. Toen zette Arjen Lubach deze knaller op zijn YouTube-kanaal. Vervolgens is hij direct doorgegaan met zijn volgende muzikale-project. Opnieuw dook hij in de digitale instrumentenbak en begon daar te rommelen.

Nog meer dubstep

Arjen Lubach blijft bij de dubstep. Zijn nieuwe creatie, die hij Crazy Bout Your Love heeft genoemd, valt wel een beetje tussen verschillende genres. Zo zijn er ook wel wat future bounce-invloeden te bespeuren. Net als zijn voorgaande nummer (Frank Du Moshpit) maakt Arjen Lubach opnieuw gebruik van de muziek software Ableton.

Dat Arjen Lubach nu opeens met zijn eigen muziek komt, is zeker niet verrassend. De presentator heeft hier altijd al een passie voor gehad. Dit is ook terug te zien bij zijn tv en radio-optredens. Zo draaide hij ooit live bij RTL Late Night een hit in elkaar en rapte hij erop los toen hij op bezoek was bij 538. Om nog maar te zwijgen over de vele nummers die hij maakte voor Zondag met Lubach. Van een zomerhit met MEROL tot rappen over de Nederlandse geschiedenis met Fresku.

Arjen Lubach keert terug op tv

Daarnaast speelt muziek ook een belangrijke rol in zijn theatershow. Met zijn nummer over Thierry Baudet won hij zelfs bijna een prestigieuze prijs. Deze show staat op Netflix en is zeker de moeite waard. Mocht je deze al gezien hebben, dan hebben we goed nieuws. Arjen Lubach gaat namelijk weer op tournee. Meer daarover lees je hier.

Lubach kandidaat om legendarisch televisieprogramma te presenteren

Vind je al die randzaken niet zo interessant en wil je gewoon Zondag met Lubach? Dan hebben we goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de satirische nieuwsshow niet meer terug gaat komen. Het goede nieuws is dat Arjen Lubach wel met een compleet nieuw programma gaat komen (en niet alleen op zondag). Alles wat we daar al over weten, vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.