Pim Jansen
Pim Jansen Tech 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Apple Watch-app maakt YouTube kijken eindelijk mogelijk

Leuk zo’n Apple Watch, maar toch ook weer beperkt. Je kunt namelijk geen YouTube-video’s kijken op je slimme horloge. Of beter gezegd: kon. De nieuwe app Watch Tube is wat dat betreft een gamechanger.

Het aantal apps dat je op je Apple Watch kunt zetten is enorm. Veel daarvan gebruik je waarschijnlijk nooit. Waar veel gebruikers juist al tijden op wachten, is een app om YouTube-video’s mee te kijken op een slim horloge. Hun gebeden zijn gehoord door Hugo Mason, die deze nieuwe applicatie heeft ontwikkeld.

Watch Tube: YouTube kijken op je Apple Watch

De app Watch Tube (logische woordspeling, kon niet beter) is nu te downloaden via de Apple Store. Gratis en voor niets.

apple watch, youtube kijken, watch tube, app

Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden in je Apple Watch OS-app. In tegenstelling tot veel andere functies die nog niet door Apple zijn geleverd, heeft WatchTube een vrij eenvoudige gebruikerservaring.

Browsen en zoeken naar video’s

Na het starten van de Watch Tube kun je direct video’s bekijken. Je kunt daarnaast door YouTube browsen zoals je dat ook op je iPhone of webbrowser zou doen. Thuis, Zoeken, Bibliotheek en Instellingen zitten allemaal om je pols, waarbij de standaardfeed het trending tabblad is. Ook kun je jezelf abonneren op gebruikers en video’s liken. Volgens de maker is privacy gegarandeerd. Wat die claim waard is in de huidige techwereld, mag je zelf invullen.

apple watch, youtube kijken, watch tube, app, video's kijken

Het Apple Series 7-toetsenbord werkt het beste met de app, maar je kunt nog steeds dicteren of een zoekopdracht in de zoekbalk krabbelen als je eerdere modellen gebruikt. Feit is dat je YouTube-video’s kunt kijken op je horloge. Veel plezier ermee.

Miljoenen views

Als een video via de Apple watch wordt bekeken, telt dat ook gewoon als een view. Goed nieuws voor YouTubers, dus. Lees hier hoeveel je verdient als je miljoen views hebt op YouTube.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.