Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 10 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime steelt veelbelovende Batman-serie van HBO Max

Als het van HBO Max had afgehangen, dan zou Batman: Caped Crusader het daglicht nooit hebben gezien. Maar Amazon Prime Video gooit de veelbelovende animatieserie van Hollywood-producer J.J. Abrams en legende Bruce Timm nu toch een reddingsboei. Er komen al zeker twee seizoenen.

Nu grote baas Warner Bros de plak zwaait bij HBO Max, worden films en series van de streamgigant links en rechts geschrapt. Gelukkig zijn niet alle projecten hetzelfde lot beschoren als het volledige afgeronde maar toch gecancelde Batgirl. En er is ook goed nieuws voor fans van Harry Potter.

Batman: Caped Crusader van HBO Max naar Amazon Prime Video

Toch is het op zijn minst opmerkelijk dat de filmstudio geen heil ziet in een spirituele opvolger van het waanzinnig populaire Batman: The Animated Series. Bovendien is Caped Crusader eveneens van de hand van Bruce Timm, én zetten J.J. Abrams en Matt Reeves (regisseur van The Batman) hun naam eronder als producer.

Warner Bros en HBO Max verkopen de veelbelovende serie nu aan rechtstreekse concurrent Amazon Prime Video. Ook Netflix en Apple lagen naar verluidt op de loer maar de manschappen van Jeff Bezos bestelden meteen twee seizoenen en wonnen het pleit.

“We zijn meer dan enthousiast om samen te werken, om dit personage terug te brengen en om boeiende nieuwe verhalen te vertellen in Gotham City,” zeiden J.J. Abrams en Matt Reeves in een gezamenlijke verklaring toen Caped Crusader voor het eerst werd aangekondigd in 2021. “De serie over de noir roots van Batman zal spannend, filmisch en evocatief zijn, terwijl het dieper duikt in de psychologie van deze iconische personages. We kunnen niet wachten om deze nieuwe wereld te delen.”

Batman: Caped Crusader zou teruggrijpen naar de stijl van Batman: The Animated Series uit de nineties, wat velen als een hoogtepunt beschouwen van visual storytelling. Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan. Vooralsnog heeft Amazon Prime Video geen exacte releasedatum bekendgemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.