Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Harry Potter gaat DC achterna: hoge pief studio hint naar grote ambities

Onlangs werd een ambitieus, nieuw begin aangekondigd voor de DC-films. Het lijkt er nu sterk op dat Harry Potter dezelfde behandeling gaat krijgen, als we de CFO van Warner Bros. Discovery moeten geloven.

Hogwarts Legacy is een enorm succes. In de eerste twee weken vlogen er maar liefst twaalf miljoen exemplaren van de game over de toonbank. Daarmee wordt het zonder twijfel één van de grootste games van 2023. Ka-ching!

De magie van Hogwarts Legacy

Als kind hebben we al vaker door digitale versies van Hogwarts kunnen struinen, maar Hogwarts Legacy gaat net een stapje verder. De nostalgie spat er vanaf, met moderne graphics en een berg aan missies om te voltooien. Bovendien plukt Warner Bros. hier de vruchten van wat ze normaliter zo teistert: het feit dat J.K. Rowling erg selectief is als het erom gaat wat men met de franchise mag doen.

Waar we in het geval van Star Wars overladen worden met films, boeken, series en games, blijft het wat Harry Potter betreft bij sporadische content. Dat zorgt ervoor dat áls er dan een game als Hogwarts Legacy uitkomt, dat het ook direct voor een nostalgiebom zorgt. Een special event.

Hogwarts Legacy Harry Potter games
Hogwarts Legacy (Afbeelding: Warner Bros.)

Warner Bros. wil meer Harry Potter

Terwijl de ontwikkelaars van het spel al nadenken over een vervolg, zit filmstudio Warner Bros. Discovery ook niet stil. De kersverse CEO David Zaslav hintte er eind vorig jaar al naar dat hij meer wil gaan doen met franchises als Harry Potter en The Lord of The Rings. Voor die laatste franchise zijn onlangs al nieuwe films aangekondigd. Wanneer volgt de magische wereld van J.K. Rowling?

Na geruchten dat Warner Bros. naar een reboot van de Potter-films aan het kijken is, gooit de CFO van het bedrijf nog eens olie op het vuur. Tijdens een recente conferentie voor aandeelhouders prees hij de nieuwe richting van DC, onder de leiding van nieuwe bazen James Gun en Peter Safran. Ook had Gunnar Wiedenfels, zoals de CFO heet, in die context het volgende te zeggen over Harry Potter:

“Het feit dat we dit enorme succes hebben met de lancering van de Hogwarts Legacy, twaalf jaar nadat de laatste film uitkwam, toont aan dat er zoveel mogelijkheden zijn, en we zijn nog maar net begonnen dat uit te breiden,” aldus Wiedenfels. Oftewel: het explosieve succes van de game sterkt Warner Bros. Discovery alleen maar nog meer in hun ambities voor de franchise.

6 Harry Potter-series die we nu op HBO Max willen zien

DC achterna met grootse ambities

De vergelijking met DC is niet toevallig: het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voor er ook voor Harry Potter een groots, fris en vooral nieuw wordt aangekondigd. Hopelijk gaat de studio niet geheel over de top, zodat we binnenkort zowel Marvel- als Potter-moe zijn, maar gelukkig (en helaas) is J.K. Rowling nog een factor in dit hele verhaal. Gaat zij wel akkoord met nieuwe Potter-projecten?

Dat belooft voorlopig nog de grote vraag, maar dat houdt Wiedenfels niet tegen om te hinten naar grote plannen. Terwijl hij het had over een nieuwe Harry Potter-attractie in Tokio, zei hij het volgende: “Lang verhaal kort, ik denk dat deze benadering met fantastisch leiderschap in de afzonderlijke bedrijfsonderdelen, maar gecoördineerd franchisemanagement waarschijnlijk een van de grootste kansen is die het bedrijf heeft.”

Warner Bros. Discovery verwacht duidelijk veel van de toekomst van de Harry Potter-franchise. Daar heb je het niet zo enthousiast over als het enkel blijft bij de videogame en een attractie. Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten, maar voor de al veel te lang wachtende fans gloort er licht aan het einde van de content-tunnel!

GameRant

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.