Pim Jansen
Pim Jansen Popular Science 14 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

AI toont de Kardashians zonder plastische chirurgie en fillers

Een groep live streamers heeft kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om de wereld te tonen hoe de Kardashians eruit zouden zien zonder plastische chirurgie, fillers en dat soort ongein.

Laten we overigens voorop stellen dat we bewondering hebben voor de huidige ondernemersgeest van Kim Kardashian en haar familieleden. Vraag niet hoe, maar ze hebben het toch maar even geflikt om de meest invloedrijke social media-figuren tot nu toe van deze eeuw te worden. Daaromheen hebben ze allerlei succesvolle ondernemingen opgebouwd. Wat dan weer jammer is, is het schoonheidsideaal dat compleet gevormd is door plastische chirurgie en andere hulpmiddelen. Iets waar volgers, waaronder nog heel jonge mensen, gevoelig voor zijn.

De Kardashians met AI, zonder plastische chirurgie

Goed, dat is nou eenmaal de realiteit van het social media-tijdperk. Feit is dat Kim Kardashian, Kylie Jenner en de rest er eigenlijk heel anders uitzien. Reden voor de gasten achter de Twitch-show Vandahood Live om er kunstmatige intelligente op los te laten. Daarbij hebben ze de make-up wel laten zitten, want dat draagt zo’n beetje iedere vrouw. Bekijk eerst even de video.

“We gebruikten drie verschillende typen AI-software en twee verschillende standaard soorten grafische software. Het duurde een volledige week om het voor elkaar te krijgen”, aldus Keith van Vandahood Live aan PetaPixel. “We moesten voor alle Kardashians een andere aanpak kiezen, omdat elk familielid in de loop der jaren verschillende veranderingen onderging.” Er is gekeken naar plastische chirurgie in de gezichten, en niet naar de lichamen. Een eventuele interessante volgende stap.

Kylie Jenner

kylie jenner, kardashians, zonder plastische chirurgie, fillers

“Voor Kylie Jenner hebben we Deep Face Lab gebruikt en twee dagen lang een AI-model getraind van haar gezicht voorafgaand aan haar operatie. Dit hebben we ingesteld om overeen te komen met de proporties van haar huidige gezicht. In Adobe After Effects hebben we haar wangvuller handmatig verminderd naar oorspronkelijke verhoudingen. Daarna hebben we het hoofd door DaVinci Resolve gehaald om haar originele huidskleur te beoordelen en te matchen.”

Kim Kardashian

Kim kardashian, kardashians, zonder plastische chirurgie, fillers, ai, kunstmatige intelligentie

Dan de centrale figuur binnen de Kardashians. “Voor Kim, maar ook voor Kourtney, hebben we de gezichten ‘getraind’ in AI-tool Deep Face Lab en hebben we enkele kleine correcties en huidskleurcorrecties uitgevoerd in DaVinci Resolve.”

Kourtney Kardashian

Kourtney kardashian, kardashians, zonder plastische chirurgie, fillers, ai, kunstmatige intelligentie

Zelfde werkwijze als bij haar zus Kim Kardashian.

Khloe Kardashian

Khloe kardashian, kardashians, zonder plastische chirurgie, fillers, ai, kunstmatige intelligentie

“Voor Khloe hebben we opnieuw Deep Face Lab gebruikt en een AI-model van haar gezicht voorafgaand aan de operatie getraind en ingesteld om overeen te komen met de proporties van haar huidige gezicht. Vervolgens lieten we een paar frames door Faceapp lopen om haar originele vollere wangen te genereren. Die frames zijn vervolgens door een andere AI-tool gehaald, Ebsynth genaamd. Zo konden ze op de hele video worden toegepast”, zegt Keith. “En dan nog DaVinci Resolve voor de originele huidskleur.”

Kunstmatige intelligentie

Leuk en aardig dat we nu weten hoe de Kardashians er zonder plastische chirurgie en fillers uitzien, maar kunstmatige intelligentie kan meer. Check bijvoorbeeld hoe AI dit nieuwe nummer van Nirvana schreef, een gloednieuwe auto ontwierp en deze overleden iconen weer tot leven bracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.