Felix Decavel
Felix Decavel Kunst & Fotografie 8 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Overleden iconen tot leven gewekt met hyperrealistische AI

Je ooit al afgevraagd hoe prinses Diana er tegenwoordig uit zou zien? Of Heath Ledger? Dankzij next-level AI hoeven we het ons niet meer in te beelden. Bekijk hier de hyperrealistische bejaarde versies van geliefde overleden iconen.

Je hoort wel vaker dat kunstmatige intelligentie erin geslaagd is om het ouderwordingsproces van beroemdheden in beeld te brengen. Maar we beloven je dat het hier niet om één van die apps gaat waarmee je je vrienden in de maling kan nemen. In een fotoreeks genaamd As If Nothing Happened, combineerde artiest Alper Yesiltas verschillende AI-softwareprogramma’s, zoals Remini en Adobe Lightroom.

Overleden iconen door AI tot leven gewekt

En het resultaat is niets minder dan verbluffend.

Princess Diana

Lady Di kwam in 1997 op 36-jarige leeftijd om het leven na een tragisch auto-ongeluk. Vandaag zou ze 61 jaar geweest zijn en zou ze er waarschijnlijk zo uit zien.

Michael Jackson

De getormenteerde ziel van Michael Jackson leidde tot prachtige muziek maar zorgde ook voor een vroegtijdig einde aan zijn leven door een overdosis. Zo zou Michael Jackson eruit gezien hebben vandaag as if nothing happened.

Ayrton Senna

De volgens velen beste Formule 1-piloot aller tijden verliet het Aardse paradijs in 1994 na een crash met zijn bolide op het circuit van San Marino. Vandaag de dag zou hij 62 jaar oud zijn.

River Phoenix

River Phoenix stierf op amper 23-jarige leeftijd buiten op de stoep van een nachtclub na het nemen van een speedball, een gevaarlijke combo van heroïne en cocaïne. Hieronder zie je hem naast zijn broer Joaquin.

Heath Ledger

Op 28-jarige leeftijd was Heath Ledger al goed op weg om de Hollywood-top te bereiken. Helaas stierf hij aan een vermoedelijke overdosis enkele maanden na het opnemen van Dark Knight Rises. Ook vandaag nog zou hij menig vrouwenhart sneller laten slaan.

Amy Winehouse

Samen met Heath Ledger een van de meest recente overleden iconen in deze fotoreeks. Amy Winehouse maakt deel uit van de befaamde ’27 club’, geniale artiesten die op 27-jarige leeftijd hun laatste adem uitbliezen. Tegenwoordig zou ze 39-jaar oud zijn.

Tupac Shakur

Een van de bekendste rappers aller tijden raakte verwikkeld in de bloederige bloederige strijd tussen East en West in de hiphopwereld van de jaren 90. Daarbij liet hij in een kogelregen het leven.

John Lennon

John Lennon werd in 1980 op klaarlichte dag op straat in New York neergeschoten door een ‘fan’ die Catcher In The Rye een keer te veel gelezen had. Lennon zou blijkbaar tegenwoordig met lenzen door het leven gaan.

Freddie Mercury

De frontman van Queen moet één van de boeiendste levens in de geschiedenis hebben gehad. Als schattig opaatje zou hij veel familiefeesten opgefleurd kunnen hebben.

Madonna

Oké, Madonna is niet dood. Maar zo zou ze er zonder plastische chirurgie hebben uitgezien.

Meer overleden iconen en legendes

Neem zelf een kijkje op de Instagram-pagina van fotograaf Alper Yesiltas om nog meer overleden iconen tot leven te wekken. Of als dat te macaber voor je is, bekijk dan hier welke Nederlandse sterren de mooiste jurk droegen op het Gouden Televizier-Ring Gala.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.