Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Matthew McConaughey is geheim agent Elvis in nieuwe Netflix-serie

Elvis is terug. Alweer. Dit keer als een James Bond-kopie van Netflix, in zijn eigen animatieserie genaamd Agent Elvis. Maak kennis met de eerste trailer, waarin niemand minder dan Matthew McConaughey de iconische zanger speelt.

Austin Butler zette vorig jaar een overtuigende Elvis neer in de gelijknamige dramafilm over het leven van de zanger. Sterker nog, de 31-jarige acteur worstelt naar eigen zeggen nog steeds met het afleren van Elvis’ kenmerkende accent.

Netflix presenteert Agent Elvis

Het einde van een tijdperk? Voor Butler misschien, maar niet voor Elvis-fans. Hollywood is voorlopig nog niet klaar met de Suspicious Minds-zanger. Sterker nog, Netflix overtreft alle andere Elvis-films en series in absurditeit. Maak kennis met Agent Elvis, een gloednieuwe animatieserie van de studio achter Into the Spider-Verse.

De streamingdienst dropte een gloednieuwe poster en trailer op wat de 88e dag van Elvis zou zijn geweest. De King of Rock and Roll heeft een gouden pistool in zijn handen, want de ‘agent’ in de titel van de nieuwe serie staat daar niet zonder reden.

James Bond, maar dan anders

In Agent Elvis is de zanger namelijk een geheim agent. De show volgt Elvis Presley terwijl hij wordt gerekruteerd door een schimmige overheidsorganisatie, de CIA, die hem spionagemissies laat uitvoeren. Een soort James Bond, met zijn eigen slechteriken en gadgets. En met een chimpansee als sidekick.

Het klinkt als een absurde premisse, maar dat is het volgens Priscilla Presley niet. Althans: de ex-vrouw van Elvis is bij de productie van de Netflix Original betrokken, en zij zei in 2019 het volgende over de insteek: “Vanaf dat Elvis een jonge jongen was, droomde hij er altijd van een superheld te zijn die de misdaad bestreed en de wereld redde!” Agent Elvis laat hem precies dat doen.”

Matthew McConaughey

De grote vraag is natuurlijk wie het stokje van Austin Butler overneemt. Een nieuwe trailer voor Agent Elvis geeft ons het verrassende antwoord: niemand minder dan Matthew McConaughey is de nieuwe Elvis Presley. Je kunt de kersverse trailer hieronder bewonderen, maar vergis je niet: dit is geen animatieserie die je met je kinderen checkt.

Althans, dat raadt Netflix af door de show expliciet ‘adult animation’ te noemen. Het grof taalgebruik en bloed vliegen je al om de oren in de video. Wat je niet om de oren vliegt, is de muziek van Presley zelf. Opvallend genoeg wordt daar vooralsnog geen gebruik van gemaakt. Opvallend, gezien de show wel gewoon de zegen heeft van zijn estate.

Geduld en Baz Luhrmann

Netflix heeft nog geen verdere cast of releasedatum bekendgemaakt, dus voorlopig zullen fans van de iconische zanger geduld moeten hebben. Gelukkig kunnen ze sinds kort naar hartelust de film van Baz Luhrmann op HBO Max streamen.

CBR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.