Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

In september op HBO Max: Elvis en meer goede films en series

Waar Netflix komende maand met in totaal meer dan 100 (!) nieuwe titels komt, pakt HBO Max het selectiever aan. Dit zijn de nieuwe films en series die je in september 2022 kunt verwachten. Met speciaal aandacht voor Elvis.

Wist je trouwens dat de streamingienst HBO Max verdwijnt en samengaat met Discovery? Wees gerust, dat duurt nog even, maar lees hier alvast meer.

Nieuw op HBO Max in september 2022

Een overzicht van de nieuwe films en series op HBO Max in september 2022. Daarvan lichten we een paar titels uit.

Elvis

Op 2 september 2022 is de streamingpremière van Elvis, de goed beoordeelde film van Warner Bros. In deze biopic van de visionaire filmmaker Baz Luhrmann volg je het leven van Elvis Presley (Austin Butler). Dit vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks).

Aan de hand van Parker schetst de via HBO Max te streamen film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Elvis Presley. Van The King’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster. Dat alles tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika.

Rick and Morty (seizoen 6)

Vanaf 5 september 2022 kunnen fans van de award-winnende Adult Swim animatie-serie Rick and Morty op HBO Max genieten van wekelijkse nieuwe afleveringen. Rick Sanchez woont bij de familie van zijn dochter Beth en sleept haar, zijn schoonzoon Jerry, zijn kleindochter Summer én zijn kleinzoon Morty continu mee op intergalactische uitjes.

House of the Dragon (iedere maandag)

Nieuwe afleveringen van House of the Dragon gaan ook in de maand september elke maandag in première. De serie speelt zich bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en vertelt het verhaal van House Targaryen. Vorige week werd bekendgemaakt dat de serie is verlengd met een tweede seizoen.

Damages

De met Emmy Awards bekroonde serie Damages vertelt het verhaal van een afgestudeerde rechtenstudente die de protegé wordt van een procesadvocaat met veel aanzien. In de hoofdrollen Glenn Close, Rose Byrne en Tate Donovan. Seizoen 1 tot en met 5 zijn vanaf 9 september 2022 te zien op HBO Max.

Los Espookys

Los Espookys keert 17 september terug op HBO Max voor seizoen twee. De tweetalige komedie volgt een groep vrienden die van hun gedeelde liefde voor horror een eigenaardige bezigheid heeft gemaakt. De vrienden bieden horror aan klanten die het nodig hebben. Het verhaal speelt zich af in Latijns-Amerika, een plek waar het griezelige en onvoorspelbare gewoon onderdeel zijn van het dagelijkse leven.

Grote films op HBO Max in september 2022

Naast de bovenstaande nieuwe titels kun je komende maand ook eerder uitgebrachte topfilms verwachten op de streamingdienst. Om er een paar te noemen: Annabelle Comes Home, Spider-Man: Homecoming, Sherock Gnomes, The Karate Kid (volledige franchise), The Evil Dead, Godzilla en Wonder Woman 1984.

Elvis ging eerder dit jaar in première tijdens het Filmfestival van Cannes. Samen met deze vijf topfilms.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.