Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 21 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Adidas x The Simpsons sneakers eren iconische Homer-meme

Adidas en The Simpsons hebben de handen ineen geslagen voor een paar sneakers. Een iconische meme van Homer Simpson staat centraal.

Klaarblijkelijk heeft het Duitse sportmerk een donker gevoel voor humor. Eerder werd al eens een paar South Park-schoenen uitgebracht en ook een samenwerking met The Simpsons is niet de eerste keer, met onder meer ‘El Barto‘ sneakers.

Adidas x The Simpsons sneakers met iconische meme

Nu staat niet Bart, maar zijn vader Homer Simpson centraal. De iconische meme, waarin de luie arbeider achteruit verdwijnt in een heg, om precies te zijn. Deze komt niet alleen terug op de sneakers, maar ook op de schoenendoos, een waar collectors item.

the simpsons adidas stan smith homer simpson meme
(Afbeelding: Adidas)

De basis van de samenwerking is het welbekende model Stan Smith. Het gaat om de witte versie met gebroken witte zool, gemaakt van vegetarisch leer en duurzaam rubber. De meme is dan ook een knipoog naar het vegan aspect van de sneakers.

Stan Smith x Homer Simpson

Maar het draait natuurlijk vooral om de The Simpsons-details op deze sneakers, en die zijn veelvuldig aanwezig. Zo zijn de gouden letters Stan Smith ingeruild voor de naam van de hoofdpersoon. Ook is het portret van Stan Smith vervangen door dat van Homer Simpson.

ADIDAS STAN SMITH HOMER SIMPSON, sneakers, meme, the simpsons, marge
(Afbeelding: Adidas)

Op de hiel van de sneakers zie je de welbekende meme. De heg waarin Homer Simpson wegzakt is gemaakt van groen fleece, de rest van veganistisch leer. En dan is er nog die aanlokkelijke schoenendoos, alleen al een reden om de schoenen te kopen. Via de Amerikaanse website van Adidas zijn de sneakers al te koop voor 120 dollar. Of en vanaf wanneer ze in Nederland te koop zijn, is niet bekend. Vanuit Nederland kun je ze in ieder geval wel al via StockX bestellen.

De invloed van LSD naar popcultuur

Van The Simpsons is het een klein bruggetje naar LSD, waar geestesvader Matt Groening niet vies van was. Lees ook ons artikel over de invloed van LSD op popcultuur en tech.

adidas stam smith sneakers meme homer simpson
(Afbeelding: Adidas)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.