Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 21 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Account Elon Musk opgeblazen door miljoenen inactieve volgers

Het grootste Twitter-account op aarde zou artificieel zijn opgeblazen. Bijna de helft van de volgers van Elon Musk bestaat uit inactieve accounts. En dat is niet de enige opmerkelijke bevinding uit deze recente onthullingen.

Zijn schaduwaccount kende je al, net als de royale extra inkomsten van Elon Musk dankzij zijn schare aan persoonlijke abonnees op Twitter dan wel X. Maar verrassende cijfers uit nieuw onderzoek tonen aan dat dat de miljardair gevolgd wordt door een leger lege accounts.

Twitter Elon Musk telt miljoenen inactieve volgers

Van de in totaal 153.209.83 accounts die Elon Musk volgen op Twitter, blijkt maar liefst 42 procent – ofwel 65,3 miljoen – ervan zelf geen één volger te tellen. En bijna 112 miljoen accounts – 72 procent van Elon Musks volgers – hebben er tien of minder.

De term ‘fake accounts’ gaat net niet over de lippen van Mashable, dat deze data onder de loep heeft genomen. “Inactief is het juiste woord om hier te gebruiken, omdat het beter beschrijft wat de gegevens laten zien. En veel volgers van Elon Musk hebben eigenschappen die doen vermoeden dat ze de site niet echt gebruiken”, klinkt de ironische conclusie van het onderzoek.

Nog enkele opvallende cijfers over de – zogenaamde –  volgers van Elon Musk? 62,5 miljoen ervan hebben nog nooit één tweet de wereld ingestuurd. 13,5 miljoen van de gebruikers volgen enkel en alleen de miljardair. Het aantal volgers (mediaan) voor alle 153 miljoen accounts die Musk volgen is slechts één (1) volger. En meer dan 100 miljoen – ruim twee derde van het totaal aantal volgers – heeft niet meer dan tien tweets achter hun naam staan. Bovendien werd 25 procent van het aantal accounts gecreëerd na de effectieve aankoop van Twitter door de multimiljardair.

En hoe gaat het met Twitter Blue / X Premium? Volgens Mashable zouden er slechts 830.000 X Premium abonnees zijn in totaal. Slechts 0,3 procent, ofwel 453.000 van Elon Musks volgers, maakt gebruik van de service. Hoeveel daarvan eigenlijk phishing-accounts zijn, is nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.