Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 26 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Schaduwaccount en extra inkomsten Elon Musk op Twitter ontdekt

Vanwege een kleine nalatigheid in een tweet van Elon Musk, hebben internet-detectives het schaduwaccount van de CEO op Twitter ontdekt. En dat niet alleen. Blijkbaar verdient de multimiljardair ook een aardige maandelijkse som met persoonlijke abonnees.

De twee onbedoelde onthullingen volgen in het kielzog van drastische veranderingen op het social mediaplatform. Al betaalt de grote baas het blauwe vinkje van enkele supersterren met de eigen spaarcenten, moeten gebruikers op Twitter vanaf nu een kleine tien euro per maand op tafel leggen om ‘geverifieerd’ te zijn. Ook kunnen Twitteraars tegenwoordig een persoonlijk abonnement nemen op accounts die ze van exclusieve content voorzien.

En dankzij de tweet hierboven is niet alleen zijn schaduwaccount ontdekt, maar ook hoeveel Elon Musk zelf verdient aan zijn persoonlijke abonnees.

Zoveel verdient Elon Musk met persoonlijke abonnees

Voor een maandelijks bedrag krijgen ‘supervolgers’ toegang tot bonusinhoud, gesprekken die alleen voor abonnees zijn bestemd en een speciale badge onder hun naam in de antwoorden op een tweet. Voor 4 euro per maand kun je zo’n persoonlijk abonnement nemen op het account van Elon Musk.

twitter, burner, schaduwaccount, elon musk, abonnement
Betaal nu vier euro per maand voor ‘Not much to see here’ (Afbeelding: Twitter)

Inmiddels hebben 24.700 mensen zich daarvoor aangemeld. Dat betekent dat de CEO van Twitter net geen 100.000 euro per maand verdient aan zijn persoonlijke abonnees, ofwel een kleine 1.200.000 euro per jaar. Maar voor échte persoonlijke content van Elon Musk, volg je beter zijn schaduwaccount.

Het schaduwaccount van de Twitter-CEO

Want zoals je aan de hand van de eerste tweet kon zien, heeft de miljardair nog een alternatief profiel. Zo’n burner-account wordt vaak door beroemdheden gebruikt om anoniem te kunnen reageren op fans en criticasters. Onder meer NBA-sterspeler Kevin Durant werd er bijvoorbeeld op betrapt. En nu was het de beurt aan Elon Musk.

Alles wijst erop dat de tweets van Elon Test (@ErmnMusk) wel degelijk uit de vingers van de Twitter-CEO komen. Ten eerste is de zwaar afgeschermde zoon van Elon Musk te zien op de profielfoto. X Æ A-12 – dat is daadwerkelijk de naam van het kind – houdt daarenboven een model vast van een SpaceX-raket dat voorlopig wel al te bestellen is, maar nog niet verkrijgbaar is. Het account vierde ook een verjaardag op dezelfde dag als X. En dat het niet om de zoon maar om Elon Musk zelf gaat, wordt duidelijk uit enkele van zijn reacties.

Hierboven maakt hij de CEO van Alamada Reserach belachelijk, het zusterbedrijf van gevallen crypto-handelsplatform FTX. We denken namelijk niet dat de vierjarige zoon van de CEO op bibliothecarissen valt. Of dat hij nu al een voorkeur heeft voor Japanse vrouwen.

Een extra indicatie dat om Elon Musk gaat, zijn de accounts die hij volgt. Allen hebben ze een connectie met de geplaagde CEO, waaronder zijn vriend en vijand Stephen King, president Trump, NASA en een voormalige werknemer van Tesla die nu als directeur bij Twitter aan de slag is. Verschillende Amerikaanse media namen contact op met het social mediabedrijf om het verhaal te bevestigen, maar kregen een poep-emoji als antwoord. Een accurate samenvatting van Twitter momenteel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.