Redactie
Redactie Films & Series 22 sep 2017

5 documentaires op Netflix over ‘bewust leven’ en het milieu

Eerder las je al over de beste outdoordocumentaires ensurfdocumentaires op Netflix. Vandaag richten we ons op vijf goede documentaires over ‘bewust leven’ en het klimaat. Voor sommige mensen klinkt dat eng, maar na het zien van deze docu’s begrijp je er meer van.

Minimalism

In deze documentaire waarin ‘minder is meer’ centraal staat, worden mensen geïnterviewd die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt. Interessante eye-opener.

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Cowspiracy: The Sustainability Secret is een documentaire uit 2014, geregisseerd en geproduceerd door Kip Andersen en Keegan Kuhn. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het milieu en hoe (Amerikaanse en internationale) milieuorganisaties met die informatie omgaan. Het gaat hierbij om organisaties zoals Greenpeace, Sierra Club, Surfrider Foundation en Rainforest Action Network.

Chasing Coral

Een dit jaar uitgebrachte documentaire van Netflix. Chasing Coralis de opvolger van Chasing Ice. Meer dan 650 uren zijn er geschoten om jou een beeld te geven van de buitenaards mooie onderwaterwereld op deze planeet, maar ook de verwoesting door het klimaat komt uitgebreid aan bod.

Als je van natuurdocumentaires houdt en je kop niet in het zand steekt als het om het klimaatprobleem gaat, dan is dit een absolute must-see. Deze winnaar van de audience award op het Sundance Film Festival is sinds juli te zien op Netflix.

What the Health

In What the Health gaan filmmakers op ontdekkingstocht in de schimmige wereld van gezondheidsorganisaties en de voedingsmiddelenbranche. “Een corrupte samenwerking tussen overheid, bedrijven en gezondheidsorganisaties houdt ons ziek”, zeggen de makers op hun website. Lees hier meer over de documentaire, waar surfster Tia Blanco ook in voorkomt.

Food Choises

In deze documentaire worden wereldwijd eetpatronen onderzocht, waarbij de voedselkeuze wordt gezien als oorzaak van gezondheidsproblemen en klimaatverandering. Onderbelichte, maar interessante documentaire die al een tijdje is te zien op Netflix.

Er is meer dan Netflix

Ooit gehoord van Slipstream? Nee? Welnu, dit is het Netflix voor adventure films. Hoogste tijd om eens te checken.

Over klimaat gesproken

Nog even over het klimaat, maar dan op een andere manier. Check de Hang Son Doong, ‘s werelds grootste grot met een eigen klimaat en regenwoud.

Dit artikel verscheen al eerder op Outdoor Manners.

Reageer op artikel:
5 documentaires op Netflix over ‘bewust leven’ en het milieu
Sluiten