Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Emilia Clarke deed naakt- en seksscènes Game of Thrones onder druk

Game of Thrones is een serie die onder meer groot werd door ruw geweld, onverwachte plottwists en expliciete naakt- en seksscènes. In het eerste seizoen was Emilia Clarke als Daenerys Targaryen aka Khaleesi veel naakt te zien en had ze een rol in verschillende seksscènes. Nu heeft de Britse actrice uit de doeken gedaan daarbij onder druk gezet te zijn.

Het gaat onder meer om seksscènes met Khal Drogo, gespeeld door Jason Momoa. Tijdens een interview met Dax Shepherd in de podcast Armchair Expert vertelt Emilia Clarke dat ze min of meer gedwongen werd om naakt te gaan.

Emilia Clarke over naakt- en seksscènes Game of Thrones

“Als ik aangaf mijn kleren aan te willen houden, zetten de bazen op de set van Game of Thrones druk”, onthult Emilia Clarke. “‘Je wilt de fans toch niet teleurstellen’, zeiden ze dan.”

Variety on Twitter

Emilia Clarke says she’s been pressured to do nude scenes after #GameOfThrones https://t.co/5t7lNZfNs3

De inmiddels 33-jarige Emilia Clarke kwam net van de toneelschool toen ze gecast werd voor de rol van Daenerys Targaryen in Game of Thrones. “Het eerste seizoen was gewoon wat het was; een enorme dosis aan naakt en seks. Ik had deze rol aangenomen en toen ik het eerste script kreeg, ontdekte ik dat er een addertje onder het gras zat. Maar ik wist gewoon nog niet dat je nee kon zeggen.”

Veel te danken aan Jason Momoa

Uitgerekend de grote reus Jason Momoa, de als Khal Drogo het andere personage was in de ruwe seksscènes met Daenerys Targaryen, schoot Emilia Clarke te hulp. “Ik was blij dat ik de meeste van mijn naaktscènes met hem mocht doen, want hij stelde me op mijn gemak voor, tijdens en na de scènes. Jason Momoa vertelde wat wel en niet oké was, dat ik mijn grenzen moest geven en ‘nee’ ook een optie was. Dat heb ik sindsdien gedaan, waardoor de dekens omhoog bleven.” Emilia Clarke noemt geen namen van de crew van Game of Thrones, maar heeft het in de podcast wel over haar ‘bazen’.

Carice van Houten over naaktscènes

Naast Emilia Clarke is de Nederlandse actrice Carice van Houten ook veel te zien in naakt- en seksscènes in Game of Thrones. Zij zei daar al eens wat over in een interview met HBO. “Ik voel me niet ongemakkelijk als ik naakt op de set ben. Als je steeds een badjas aan doet tussen het filmen door kijkt iedereen juist naar je. Op een gegeven moment liep ik constant naakt over de set. Maar nogmaals, het is niet mijn meest favoriete bezigheid. Vroeger had ik er minder moeite mee”, zei ze destijds.

? Check ook: Wordt deze GoT-actrice de eerste vrouwelijke James Bond?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.