Emilia Clarke wil de eerste vrouwelijke James Bond worden

Emilia Clarke heeft er wel oren naar om de eerste vrouwelijke James Bond te worden en Daniel Craig te vervangen als 007. Dat heeft de Game of Thrones-actrice laten vallen in een interview met met Empire Magazine.

De eerste vrouwelijke 007 gaan we al zien in de aanstaande James Bond-film No Time To Die. Die rol gaat gespeeld worden door Lashana Lynch, die je kent uit onder meer Captain Marvel. Daarover lees je meer in dit artikel. De eerste standalone film over een vrouwelijke James Bond lijkt er in ieder geval ook te gaan komen en als het aan Emilia Clarke ligt, gaat zij de hoofdrol spelen.

Emilia Clarke over rol als vrouwelijke James Bond

In het interview met Empire Magazine werd Emilia Clarke gevraagd naar een rol als vrouwelijke James Bond. “Ja! Natuurlijk! Hell to the yeah! James Bond is een van die franchises waarin het onmogelijk is om niet cool te zijn”, aldus de Britse actrice, die Daenerys Targaryen speelde in Game of Thrones.

Maxim on Twitter

The ‘Last Christmas’ actress is down to replace Daniel Craig as 007. https://t.co/oQi1gyOMyv

Met een typisch Brits bijvoeglijk naamwoord, dat zonde is om te vertalen, voegde Emilia Clarke eraan toe: “Je kunt letterlijk de ‘naffest‘ James Bond-film maken en dan nog is het resultaat cool”.

Pierce Brosnan is voor een vrouw als 007

Het heerlijke Britse accent van Emilia Carke zou perfect passen bij haar mogelijke rol als eerste vrouwelijke James Bond. Of je van dit iconische filmpersonage ├╝berhaupt een vrouw moet willen maken is een tweede. De meningen daarover verschillen. Voormalig James Bond-acteur Peirce Brosnan ziet het in ieder geval wel zitten. Lees daarover meer in dit artikel. Er zijn overigens ook acteurs uit de franchise die er anders over denken, zoals deze acteur die je kent als General Leonard Pushkin uit de 007-film The Living Daylights. Onze mening is simpel: why not?

? Check ook: Maak kennis met Ana de Armas, bondgirl in No Time To Die

Reageer op artikel:
Emilia Clarke wil de eerste vrouwelijke James Bond worden
Sluiten