Felix Decavel
Felix Decavel Netflix 4 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Zo absurd veel geld verdient Netflix in 2023 per abonnee

Reclame-abonnementen lanceren, wachtwoorddelers aanpakken en ook nog eens de prijzen verhogen. Netflix zoekt en vindt steeds nieuwe manieren om meer winst te pakken. Maar hoeveel geld verdient de streamgigant eigenlijk gemiddeld per abonnee?

Nederland kwam nog niet in de vuurlinie wat reclames en prijsverhogingen betreft, maar het delen van accounts werd helaas wel al afgeschoten. Nochtans heeft Netflix dit extra geld in het laatje niet nodig.

Meer geld dan ooit voor Netflix

Uit het meeste recente kwartaalverslag van Q3 in 2023, blijkt dat de streamingdienst dit jaar al meer heeft verdiend dan in 2020 en bijna aan de inkomsten zit van het hele jaar 2021 en 2022. Bovendien is de huidige winstmarge van 21,9 procent nooit zo hoog geweest.

In totaal heeft Netflix dit jaar al bijna een omzet van 25 miljard dollar gedraaid, waarvan 5.458.000.000 dollar pure winst is. En daar is het vierde kwartaal uiteraard nog niet bij opgeteld.

Inkomsten per abonnee

Ook interessant is de evolutie van de inkomsten die Netflix gemiddeld verdient per abonnee. In het kwartaalverslag wordt daarin een onderscheid gemaakt per markt. Noord-Amerikaanse gebruikers leveren de streamingdienst het meeste geld op. Abonnees uit de EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) volgen op plaats twee. Latijns-Amerika en Azië sluiten in die volgorde het rijtje af.

In de tabel hieronder zie je hoeveel geld Netflix gemiddeld verdient per abonnee in 2023, met daarbij ook de bedragen uit hetzelfde kwartaal van 2022. Manners heeft zelf de omrekening gemaakt van Dollar naar Euro op basis van de huidige wisselkoers.

Markt Q3 2023 Q3 2022
Noord-Amerika € 15,31 € 15,38
EMEA € 10,32 € 10,16
Latijns-Amerika € 8,32 € 8,06
Azië & Oceanië € 7,16 € 7,84

Wil je dus minder betalen voor Netflix? Dan sluit je beter een abonnement af met een VPN die op een Aziatisch land staat ingesteld. Check hier hoe je de beste gratis VPN-diensten vindt.

Interview met Frank Lammers voor serie Ferry: ‘Dat is toch K*T?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.