Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat abonnementsprijzen wereldwijd verhogen na de staking

De schrijvers zijn terug aan het werk en van de acteurs wordt snel hetzelfde verwacht. Maar het einde van de staking in Hollywood brengt ook slecht nieuws mee voor kijkers. Netflix zou van plan zijn de prijzen voor alle abonnementen de hoogte in te jagen.

In januari verlaagde de streamgigant de prijzen nog in liefst dertig landen. Maar de aardverschuivende staking in Hollywood moest dan nog losbarsten. Concurrent Disney+ heeft inmiddels de hogere kosten al doorberekend aan de consument. Maar Netflix is niet van plan achterwege te blijven.

Netflix verhoogt abonnementsprijzen na staking

De laatste keer dat Netflix de prijzen van abonnementen in Nederland verhoogde was in 2021. Toen kwam er één euro bij voor het Standaard-abonnement en twee euro bij voor het Premium-abonnement. In tegenstelling tot andere streamingdiensten die over de jaren heen flink duurder werden, probeerde Netflix extra inkomsten te putten uit het tegengaan van accountdelers. Ook de creatie van een reclame-abonnement dat vooralsnog niet in Nederland beschikbaar is, moest voor vers kapitaal zorgen. Beide plannen pakten voorlopig goed uit, met miljoenen nieuwe abonnees. Maar de staking in Hollywood gooide roet in het eten. Producties van films en series zullen meer geld kosten; een rekening die de streamgigant het liefst aan de kijker presenteert.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Wall Street Journal wil Netflix de prijzen van alle abonnementen dan ook wereldwijd verhogen zodra een akkoord gevonden wordt met de stakende acteurs. Eerst zullen de Verenigde Staten en Canada aan de beurt zijn waarna de aandacht verlegd wordt naar de rest van de wereld. Nederland zal dus meer dan waarschijnlijk niet aan ontsnappen aan een prijsstijging. Op de vraag van The Wall Street Journal wanneer de nieuwe abonnementsprijzen zullen ingaan en hoeveel duurder ze worden, wou Netflix niet reageren.

Ben je ook verdwaald in het huidige streaminglandschap? Check in dit overzicht alle prijzen van alle abonnementen van alle streamingdiensten in Nederland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.