Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Funda-villa nabij Amsterdam is spotgoedkoop door de buurman

Manners speurt constant naar betaalbare huizen in deze nog altijd gloeiendhete woningmarkt. Vandaag hebben we zowaar een Funda-villa gevonden in Noord-Holland, die voor veel minder dan de gemiddelde huizenprijs te koop staat en dat komt door de buurman.

Voor de verandering staat de woning eens niet in een vergeten uithoek van Nederland, zoals vaak het geval is bij betaalbare pareltjes. Neen, ditmaal hebben we een spotgoedkope Funda-villa gevonden in de rook van Amsterdam… en Tata Steel.

Ongewenste buren

Het huis staat in Velsen-Noord op een paar honderd meter afstand van de ingang van ‘s lands meest vervuilende bedrijf. Maak je van deze villa je thuis, dan neem je een verhoogde kans op longkanker op de koop toe.

Funda villa huis woning betaalbaar goedkoop Noord-Holland TataSteel Tata Steel
(Afbeelding: Portegies Makelaars)

Buurman Tata Steel is overigens niet de enige reden dat de Funda-woning voor een prikkie wordt aangeboden. Het huis met zes slaapkamers is niet in al te beste staat en kan wel een grondige make-over gebruiken. Tegelijkertijd moet dat zorgvuldig gebeuren, want het is officieel een monumentaal pand.

Prijs van de Funda-villa

Het huis, dat bekend staat als het Melkhuisje, biedt 162 vierkante meter aan woonoppervlakte en staat op een perceel van 263 vierkante meter. De uitstraling, ruime kamers en – als je de straat niet deelde met Tata Steel – ook de ligging maken het een aantrekkelijk Funda-project.

Het beste dat je kan gebeuren is dat het bedrijf ooit toch op moet doeken, waarna je Noord-Hollandse villa plots flink in waarde zal stijgen. Dat is nu niet aan de orde en dus wordt voor de Funda-villa een bescheiden 365.000 euro gevraagd. Fors minder dan de gemiddelde huizenprijs van ongeveer vier ton.

Betaalbare huizen uit de buurt van Tata Steel

Misschien is een vrijstaande woning ver uit de buurt van de staalgigant dan toch zo gek nog niet. Voor iets meer dan deze Funda-villa vind je in Groningen deze prachtig aangeklede woonboerderij. Wil je toch in de buurt van de stad wonen, dat is dit betaalbare optrekje nog een optie. Bij dat huis krijg je 2,7 hectare grond en toch ben je binnen tien minuutjes in de grote stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.