Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 30 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste villa op Funda is niets minder dan een koopje

Op dit moment staan exact 4.000 huizen te koop op Funda die geclassificeerd worden als villa. Dit is de allergoedkoopste.

Zoals wel vaker het geval is bij betaalbare pareltjes op de woningmarkt, zul je ook in dit geval moeten verkassen naar de minder bekende contreien van ons land. Deze spotgoedkope villa staat namelijk in Sas van Gent in het zuiden van Zeeland. Het dorpje ligt ter hoogte van Antwerpen. Voor iedereen die meent dat alles in het heelal om Amsterdam draait: voor jullie is het ruim 2,5 uur rijden.

Retro huis met met dubbele garage

Het betreft een vrijstaande Funda-woning (net als deze voor minder dan een ton), met 191 vierkante meter aan woonoppervlak op een perceel van 276 vierkante meter. De woning heeft een dakterras, vijf slaapkamers en zelfs een dubbele garage. De hemel voor autoliefhebbers. Net als dat deze villa stiekem een klein prijskaartje heeft, zijn deze duur ogende auto’s eigenlijk ook spotgoedkoop. Daarmee krijg je die garage wel gevuld.

Hoewel de Funda-villa in 1957 gebouwd is, krijgen wij een jaren 70-vibe van het interieur. Het zal niet ieders smaak zijn, maar het is niet nodig direct een budget vrij te maken voor een make-over. Tijdens je house warming zeg je gewoon dat deze retrostijl weer helemaal in is. Bovendien is de aankleding van het huis bijzaak. Als de woning an sich (en de locatie) je aanstaat, heb je een goede basis. Al het andere is later nog aan te passen als je weer wat geld op de spaarrekening hebt.

Goedkoopste villa op Funda

Je zult het vrijstaande huis namelijk eerst maar eens moeten kopen. Duur is het gelukkig niet. De woning in Sas van Gent kost slechts 297.950 euro. Een koopje! Wil je liever een huis dat er al tiptop uitziet? Dan is deze luxe woonboerderij met prachtige badkamer en gezellige tuin iets voor jou. En nee, ook voor die villa wordt niet de hoofdprijs gevraagd.

goedkoopste villa Funda huis woning vrijstaand vrijstaande
(Afbeelding: Reham Makelaars)

Goedkoopste vrijstaande woning op Funda kost minder dan een ton

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.