Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste vrijstaande woning op Funda kost minder dan een ton

Wonen in een vrijstaand huis is een droom van velen. Toch is die makkelijker te verwezenlijken dan je wellicht denkt. Het goedkoopste vrijstaande woning op Funda kost namelijk nog geen ton.

Wie naar ‘s lands bekendste huizenverkoopsite surft, ziet al gauw dat de keuze reuze is. Op dit moment worden er bijna 15.000 vrijstaande woonhuizen te koop aangeboden. Dit is de allergoedkoopste.

Vrijstaand huis voor minder dan een ton

Feitelijk is het een vrijstaande woning voor minder dan een ton, al scheelt dat maar 1.000 euro en zo’n 50 centimeter. Het Funda-huis wordt namelijk voor 99.000 euro te koop aangeboden en staat op iets meer dan een voetlengte van de naastgelegen woning.

goedkoopste vrijstaande woning huis Funda
Je hebt meer dan een schoffel nodig om deze tuin op te knappen. (Afbeelding: Van Brussel Wiebenga makelaars & taxateurs)

Het huis heeft een woon oppervlak van 100 vierkante meter en staat op een perceel van 175 vierkante meter. De vrijstaande woning is voorzien van een keukentje, een douche, een toilet en een berging in de achtertuin, maar daar is zo’n beetje alles ook wel mee gezegd.

Spotgoedkope Funda-woning is opknapper

Voor nog geen 100.000 euro kun je natuurlijk niet een prachtig aangeklede woning verwachten die van alle gemakken is voorzien. Verre van zelfs. Het huis oogt als een enorme bouwval waar nog veel moeite en geld in moet worden gestoken. Daarnaast ligt het Funda-huis, zoals we ook vaak bij betaalbare villa’s zien, in een uithoek van Nederland. Voor deze vrijstaande woning moet je afreizen naar de Friese tongbreker Tzummarum.

goedkoopste vrijstaande woning huis Funda
De benedenverdieping. (Afbeelding: Van Brussel Wiebenga makelaars & taxateurs)

Met name de benedenverdieping heeft een hoop liefde nodig. Een goede klusser met een toereikend budget kan hier echter wel iets moois van maken. Wie dit project niet aandurft, kan ook doorsparen voor deze luxe woonboerderij. Het is eveneens een vrijstaande woning, maar je hoeft dan niet meer de handen uit de mouwen te steken. Duur is het huis ook niet te noemen, want het Funda-pareltje staat voor fors minder dan de gemiddelde huizenprijs te koop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.