Alrik de Jong
Alrik de Jong Investeren & Beleggen 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Goedkoop abonnement Netflix levert massa abonnees en geld op

Netflix heeft recentelijk een goedkoper abonnement voor zijn klanten ingevoerd, en dat blijkt een meesterzet. Het bedrijf achter de streamingdienst heeft een reuzensprong gemaakt op de beurs. Dat meldt ANP.

Eerder dit verloor Netflix nog een enorme hap gebruikers, wat te wijten was aan de nieuwe accountstrategie. Maar de aanhouder wint, zo blijkt maar weer eens op de beurs.

Goedkoop abonnement trekt 5 miljoen nieuwe gebruikers

Netflix was donderdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers zetten de streamingdienst meer dan 9 procent hoger nadat bekend werd dat diens goedkopere abonnement waarbij mensen ook reclames voorgeschoteld krijgen, een half jaar na lancering al zo’n 5 miljoen gebruikers heeft getrokken.

Vorig jaar had Netflix te kampen met forse verliezen van abonnees, mede omdat mensen vanwege de hoge inflatie bespaarden op streamingdiensten. Vandaar dat het Amerikaanse bedrijf met een goedkoper abonnement kwam. Wie bereid is tussendoor ook naar reclames te kijken betaalt minder dan de helft van de normale abonnementsprijs. Deze goedkopere optie is in Nederland nog niet beschikbaar.

Na Netflix komt ook HBO Max met advertenties

Netflix is niet de enige streamingdienst die aan het goochelen is met een goedkoop abonnement en advertenties. Ook HBO Max komt met een reeks nieuwe abonnement, die samengaan met de overgang naar Max. Lees in dit artikel de eerste prijsindicaties en type abonnementen. Ook hier gaat het vooralsnog om de Verenigde Staten, en volgt Nederland later.

We voorspellen dat het niet lang meer duurt eer er alleen nog streamingdiensten zijn met advertenties, net als YouTube. Nog vlug even deze mini-series op Netflix bingewatchen zonder reclame tussendoor.

En Disney+ dan?

Om de grote drie compleet te maken: hoe zit het met Disney+, dat ooit zulke vrome beloften had wat betreft advertenties? Welnu, net als Netflix en HBO Max heeft ook deze streamingdienst die belofte allang ingetrokken. Lees hier meer over de aangepaste abonnementen van de dienst met grote oren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.