Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 4 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

In deze skigebieden vind je het goedkoopste bier tijdens wintersport

Wintersport, drankfestijn of beide? Van adembenemende Amerikaanse afdalingen tot betoverende Bulgaarse bergen; in deze skigebieden vloeit het bier niet alleen rijkelijk maar ook goedkoop.

En dankzij deze onwijs betaalbare ski-accessoires van de Lidl is je hoofd voortaan altijd beschermd na de après-ski. Al geldt dat niet voor de bijbehorende kater uiteraard.

Gemiddelde bierprijzen wereldwijde wintersport

Neem de onderstaande prijzen overigens niet van onze gebroken benen aan, maar van Planetski.eu. Als het om goedkoop bier gaat, kun je Britten dan ook altijd vertrouwen om gedegen onderzoekswerk te verrichten.

Frankrijk en Oostenrijk laten we vanaf nu in de bevroren achteruitkijkspiegel. Voortaan zakken we allen af naar de besneeuwde toppen van… Bosnië & Herzegovina? De informatieve skiwebsite ging namelijk op wereldwijde wintersport om de globale bierpijzen in kaart te brengen van populaire en minder populaire skigebieden. En blijkbaar betaal je in de Balkan het minst om pistes in beschonken toestand te terroriseren. Slovenië en Tsjechië heeft Planetski helaas links laten liggen.

Land Gemiddelde
Bierprijs
Bosnië & Herzegovina € 1,09
Bulgarije € 3,33
Verenigde Staten € 3,79
Andorra € 4,02
Italië € 5,39
Oostenrijk € 5,51
Finland € 7,12
Frankrijk € 7,80
Canada € 8,61
Japan € 9,12
Noorwegen € 10,33

Zwitserland heeft het duurste bier in skiwereld, met een gemiddelde prijs van 10,73 euro. Ook Noorse neuzen worden slecht verwarmd, en in Japanse bergen lekt er evenwel geen druppel goedkoop bier uit de tap.

Skigebieden met het goedkoopste bier

Verder maakte Planetski ook de balans op van de bierprijzen in specifieke skigebieden van bijna elk land waar je op wintersport kan. Hieronder zie je welke nationale skioorden het goedkoopste bier serveren.

Land Skigebied Prijs Bier
Bosnië & Herzegovina Jahorina € 1,09
Bulgarije Bansko € 3,10
Verenigde Staten Breckenridge € 3,79
Andorra Soldeu € 4,02
Italië Sauze d’Oulx € 4,53
Oostenrijk Zell Am See € 4,71
Finland Ruka € 7,12
Frankrijk La Plagne € 6,08
Canada Whistler € 8,03
Japan Niseko € 9,12
Noorwegen Geilo € 8,72
Zwitserland Wengen € 10,21

Gelukkig maakt Oostenrijk wel werk van gratis gerstenatjes voor iedereen dankzij de Bierpartei die zo maar eventjes 12 procent haalde in recente peilingen. Maar tot ze aan de macht komen, blijven we bij Bosnisch bier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.