Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel Bentley-bezitters is Nederland rijk en dit is het populairste model

Bentley staat sinds jaar en dag bekend om zijn luxeauto’s met fikse prijskaartjes. De bolides zijn niet voor iedereen weggelegd, zo wordt duidelijk als we zien hoe weinig ervan rondrijden in Nederland.

Manners duikt in het kentekenregister om uit te zoeken hoeveel Bentley-bezitters Nederland rijk is en welk model het vaakst voorkomt. Eerder deden we hetzelfde bij Ferrari. Wat blijkt? De Britse bolides zijn nog zeldzamer in Nederland dan de auto’s van het Italiaanse supercarmerk.

Aantal Bentleys in Nederland

In ons land rijden op dit moment namelijk slechts 2.710 Bentleys rond. Vergelijk dat met de 8,9 miljoen personenauto’s die volgens het CBS het Nederlandse wegennet versieren, en je kunt stellen dat slechts 1 op de 3.284 personenauto’s een Bentley-embleem draagt.

Bentley Bentayga Continental Nederland hoeveel aantal Bentleys
(Afbeelding: Bentley)

Bentleys stralen klasse uit en zijn over het algemeen niet zo schreeuwerig als bijvoorbeeld Lamborghini’s dat zijn. Het mag dan ook geen verrassing heten dat ruim de helft van alle Nederlandse Bentleys zwart of grijs van kleur is. Lekker ingetogen.

Het populairste model

Opmerkelijker is dat de Bentayga is níét het meest voorkomende model is. Dit is de SUV die de Britse autofabrikant sinds 2016 in zijn gamma heeft. Het verbaast ons, omdat bij andere (sportwagen)merken met name de SUV’s door het dak gaan.

Bentley Bentayga Continental Nederland hoeveel aantal Bentleys
De Continental GT. (Afbeelding: Bentley)

Zo is bij Lamborghini de Urus het populairste model, en dat terwijl de super-SUV pas sinds 2018 op de markt is. In Nederland rijden echter pas 303 Bentayga’s rond, wat het nog altijd de op-één-na populairste Bentley maakt. Het meest voorkomende model is (nu nog) de Continental, waarvan er maar liefst 1.448 geregistreerd staan in ons land.

Nieuwprijs Bentley Bentayga

Er is natuurlijk een verklaring voor. De Continental GT is namelijk al sinds het begin van deze eeuw op de markt en mag zich inmiddels een icoon uit het Bentley-gamma noemen. Uit de cijfers blijkt dat in de tussen 2000 en 2010 569 Continental GT’s zijn geregistreerd, gevolgd door 524 in het daaropvolgende decennium. De vraag is hoe lang het duurt voordat de Bentayga aan de Continental voorbijgaat. De goedkoopste nieuwe Bentayga kost je vandaag de dag ruim 200.000 euro, en dan moet het optievinken nog beginnen. Dat kan flink in de papieren lopen, zo zagen bij Volkswagen.

We testten Lucid Air-EV en de goedkoopste variant is onze favoriet

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.