Zet je lichaam in lichterlaaie met deze kettlebell-workout van 10 minuten

Iedereen weet wel van het bestaan van de kettlebell swing af. Maar dat is niet de enige oefening die je kunt doen met een van de meest populaire hulpmiddelen in de gym. Je kunt met deze workout je hele lichaam afbeulen met behulp van kettlebells. En misschien wel het beste: je bent nog geen kwartier bezig.

In tien minuten naar de fitness-hel

Die tijdsduur is een van de fijnste bijkomstigheden van deze workout. Ga nu niet meteen na elke training na een kwartiertje weer naar huis. Nee, het is vooral ideaal ter afsluiting van een heftige zweetsessie. Of doe het ter vervanging op dagen dat je simpelweg niet de tijd hebt om een uur te sporten, maar toch in het ritme wilt blijven.

Goed, deze lightspeed training met één kettlebell verplettert dus je hele lichaam in iets meer dan tien minuten. De een heeft een tiental minuten nodig om een keuze te maken welke sneakers er gedragen gaan worden, de ander pakt lekker een training. Met allebei is helemaal niets mis.

Ook als je de standaard-routines met standaard herhalingen en standaard setjes beu bent, is deze workout perfect voor jou. Je concentreert je alleen op tijd, terwijl de herhalingen zich in hoog tempo ophogen en je spieren om hun moeder roepen. En omdat het maar één kettlebell vereist, kunt je de workout bijna overal doen.

De workout

Je begint met een warming-up van 2 minuten op lichaamsgewicht. Vervolgens werk je de workout af via een tweekringscircuit. Check de video, spreekt voor zich. Als je dat allemaal hebt overleefd, beëindig je de workout met een finisher van vier minuten. Hiermee eindigt niet alleen de workout, maar ook de tijden dat je normaal op je benen kon staan als een volwassen vent. In ieder geval voor een paar minuten. Je rust zelden tijdens deze training, dus tegen de tijd dat je klaar bent, staat elke spier in vuur en ben je doordrenkt van zweet. En dat doe je dus allemaal in zo’n tien minuutjes.

Benieuwd naar de workout waar we het nu toch al zo’n 300 woorden over hebben? Check snel onderstaande video van onze Amerikaanse Men’s Health vrienden.

10-Minute Total-Body Kettlebell Blast | Burner | Men’s Health

10-Minute Total-Body Kettlebell Blast | Burner | Men’s Health Incinerate fat, carve your abs, and layer muscle onto your arms, pecs and legs with this super-quick workout from veteran trainer Mathew Forzaglia. You’ll break a killer sweat in this session while building strength and etching detail into your six-pack, thanks to a pair of challenging circuit workouts.

Meer, meer, meer!

?️‍♂️ Heb je de smaak te pakken, vriend? Wil je meer toffe workouts op je schermpje? Klik dan maar even heel rap.

Men's Health

Reageer op artikel:
Zet je lichaam in lichterlaaie met deze kettlebell-workout van 10 minuten
Sluiten