Pim Jansen
Pim Jansen Entertainment 22 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Jutta Leerdam steelt de show in Amerika

Onze muze Jutta Leerdam heeft na misschien wel haar meest succesvolle seizoen weer eens vakantie. En dat zijn spaarzame dagen voor een schaatser. Ze maakt er volop gebruik van en de vakantiefoto’s spreken boekdelen.

Waar de meeste schaatsers vooral in Nederland bekend zijn, is Jutta Leerdam een ster met internationale allure. Op social media heeft ze 4,1 miljoen volgers, niet voor niets staat ze op gastenlijsten van internationale modeshows. “Instagram geeft totaal geen beeld van mijn leven, maar ik ben altijd mezelf”, zei ze eerder in ons interview.

Jutta Leerdam in Amerika

Jutta Leerdam sloot haar seizoen af met winst op de 1.000 meter tijdens het WK Afstanden in Thialf. Ze won dit jaar iedere 1.000 meter die ze reed, een veel duidelijker machtsvertoon is nauwelijks mogelijk. Na het seizoen vloog ze nagenoeg direct naar Miami, waar ze was uitgenodigd voor de met sterren gevulde show van Hugo Boss.

Tijdens de BOSS Miami Fashion Show (Spring/Summer 2023) liepen naast topmodellen ook ‘s werelds grootste sterren mee. Pamela Anderson, DJ Khaled, Naomi Campbell, Demi Lovato, Candice Swanepoel en zo kunnen we nog even doorgaan. Tussen dit sterrenensemble liet Jutta Leerdam zien dat ze naast de perfecte schaatsslag ook over goede dansmoves beschikt. Meer foto’s en video’s van de show zelf bekijk je op Instagram.

Van shinen bij boss tot chillen in bikini

De BOSS Miami Fashion Show luidde haar vakantie in, en de hoge hakken hebben inmiddels plaatsgemaakt voor de bikini en het freedive-kostuum. “Ik vond het heerlijk om mezelf uit te dagen en mijn ademwerk te verbeteren. Het voelde bijna alsof ik onder water kon ademen”, zegt Jutta Leerdam op Instagram.

Jutta Leerdam zit naar eigen zeggen een stuk lekkerder in haar vel dan vorig seizoen. Haar gewichtstoename ziet ze als een van de oorzaken. “Normaal gesproken was ik in de zomer erg gefocust op heel licht worden en ik merkte dit seizoen dat ik niet zo kritisch op mezelf moet zijn”, aldus de sportheldin afgelopen seizoen voor de camera van de NOS. “Het altijd beter willen doen, terwijl het niet eens helpt voor mijn sport. Dat had ik heel anders ingeschat. Ik gebruik nu gewoon dat extra vet als kracht.”

Inspiratiebron voor meisjes en vrouwen

Dat een rolmodel op deze manier publiekelijk uit dat obsessief met gewicht bezig zijn alleen maar averechts werkt, is een zegen. Ze inspireert hiermee ongetwijfeld veel meisjes en vrouwen mee. Daarnaast brak Jutta Leerdam voor diezelfde groep afgelopen seizoen nog een taboe.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.