Pim Jansen
Pim Jansen Fitness 21 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Kettlebell-training van 10 minuten is een total-body workout

Iedereen weet wel van het bestaan van de kettlebell swing af. Maar dat is niet de enige oefening die je kunt doen met een van de meest populaire hulpmiddelen in de gym. Met deze total-body workout beul je jouw hele lichaam af met behulp van kettlebells. En misschien wel het beste: je bent na 10 minuten klaar.

Meer van trainen op eigen lichaamsgewicht? Check dan deze bodyweight-training voor beginners.

Total-body workout van 10 minuten

Die tijdsduur is een van de fijnste bijkomstigheden van deze workout. Ga nu niet meteen na elke training na een kwartiertje weer naar huis. Nee, het is vooral ideaal ter afsluiting van een heftige zweetsessie. Of doe het ter vervanging op dagen dat je simpelweg niet de tijd hebt om een uur te sporten, maar toch in het ritme wilt blijven. Voor beginnende sporters is het overigens meer dan een volledige workout.

Goed, deze lightspeed training met één kettlebell verplettert dus je hele lichaam in iets meer dan 10 minuten. De een heeft een tiental minuten nodig om een keuze te maken welke sneakers er gedragen gaan worden, de ander pakt lekker een training. Met allebei is helemaal niets mis.

Ook als je de standaard-routines met standaard herhalingen en standaard setjes beu bent, is deze total-body workout perfect voor jou. Je concentreert je alleen op tijd, terwijl de herhalingen zich in hoog tempo ophogen en je spieren op hun donder krijgen (op de goede manier hoor). En omdat het maar één kettlebell vereist, kunt je de training bijna overal doen.

Los met je kettlebell

Je begint met een warming-up van 2 minuten op lichaamsgewicht. Vervolgens werk je de total-body workout af via een tweekringscircuit. Check de video, die spreekt voor zich. Als je dat allemaal hebt overleefd, beëindig je de training met een finisher van 4 minuten. Hiermee eindigt niet alleen de workout, maar ook de tijd dat je normaal op je benen kon staan als een volwassen vent. In ieder geval voor een paar minuten. Je rust zelden tijdens deze training, dus tegen de tijd dat je klaar bent, staat elke spier in brand en ben je doordrenkt van zweet. En dat doe je dus allemaal in zo’n 10 minuten.

Benieuwd naar de total-body workout met één kettlebell waar we het nu toch al veel te veel woorden aan vuil maken? Check snel onderstaande video van onze Amerikaanse Men’s Health vrienden.

Eiwitten eten

Als je veel traint, is het zaak voldoende eiwitten te eten. De gangbare producten als kipfilet, kwark en tonijn ken je natuurlijk wel, maar check ook deze verrassende gezonde snacks.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.