Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Bioscoop 5 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Nicolas Cage overtreft zichzelf in de ultieme meta-cultfilm (+winactie)

Vanaf 21 april is Nicolas Cage weer eens te zien in de bioscoop, en wel voor een hele bijzonder rol. De iconische acteur speelt in The Unbearable Weight of Massive Talent namelijk niet minder dan zichzelf. Alles wijst erop dat dit de ultieme meta-cultfilm gaat worden en jij kunt ‘em gaan zien, want wij geven kaartjes weg.

Op het palmares van Nicolas Cage staan de nodige pareltjes. Helaas worden deze omgeven door films die je beter kan vermijden. Gelukkig gaat The Unbearable Weight of Massive Talent zijn gemiddelde cijfer weer iets opkrikken. De eerste recensies zijn zeer positief. De film heeft op het moment van schrijven dan ook nog steeds een 100% score op Rotten Tomatoes. Iets dat Nicolas Cage eerder nog nooit voor elkaar kreeg.

Nicolas Cage speelt Nicolas Cage

Na Pig, Face/Off en Leaving Las Vegas lijkt Nicolas Cage weer eens een topfilm te gaan afleveren. Toch zal The Unbearable Weight of Massive Talent voor hem extra bijzonder zijn. Nicolas Cage speelt niet alleen in de film, maar is ook de man waar de film over gaat. Dat The Unbearable Weight of Massive Talent zoveel lof krijgt, is voor hem dus een dubbel compliment.

In de film volgen we een fictieve versie van Nicolas Cage die behoorlijk aan de grond zit. Niemand wil hem meer hebben en zijn bankrekening loopt leeg. Uit totale wanhoop gaat hij in op het aanbod van een rijke zakenman genaamd Javi (gespeeld door Pedro Pascal). Het enige wat hij hoeft te doen, is aanwezig zijn bij diens verjaardagsfeestje. In ruil maakt de beste man een miljoen dollar over.

Snel geld verdienen wordt duivels dilemma

Hoewel Nicolas Cage zich eigenlijk niet wil verlagen tot dit niveau, kan hij financieel gezien niet anders dan ingaan op het aanbod. Hij gaat naar Mallorca en Javi blijkt zowaar ook nog een aardige kerel. Makkelijk geld verdienen zou je denken, maar Javi blijkt niet voor iedereen zo vriendelijk te zijn. Nicolas Cage wordt gerekruteerd door de Amerikaanse geheime dienst om Javi te bespioneren en belandt zo in een duivels dilemma.

Nicolas Cage wil deze bizarre schurk spelen in vervolg The Batman

Het resultaat is een heerlijke actie komedie vol met de absurditeit die je van Nicolas Cage gewend bent. Zeker de moeite waard om voor naar de bioscoop te gaan, en wij gaan dat nog makkelijker maken. We hebben hier drie prijzenpakketten liggen met in ieder twee vrijkaartjes en wat kussentjes. En dat zijn niet zomaar kussentjes, maar paillettenkussentjes met het gezicht van Nicolas Cage. Episch.

Een must-have voor de Nic Cage-fan

Win kaarten voor The Unbearable Weight of Massive Talent

Meedoen is heel eenvoudig. Volg ons op Instagram via @mannersnl en stuur ons daar een DM om te laten weten dat je wil winnen! Meedoen kan tot dinsdag 12 april. De winnaars worden willekeurig gekozen en krijgen een dag later via Instagram te horen dat ze gewonnen hebben. Je hebt de kaarten dan op tijd in huis om vanaf 21 april naar The Unbearable Weight of Massive Talent te gaan.

Op deze winactie zijn de algemene actievoorwaarden Mediahuis van toepassing. Door deel te nemen geeft de deelnemer toestemming voor gebruik van zijn persoonsgegevens conform het bepaalde in de privacyverklaring van Mediahuis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.