Dennis Mons
Dennis Mons Bioscoop 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage wil deze bizarre schurk spelen in vervolg The Batman

De Amerikaanse acteur Nicolas Cage wil graag een schurk spelen in een eventueel vervolg op The Batman. Maar zijn keuze is op zijn minst frappant te noemen; de voorkeur gaat uit naar het bizarre personage Egghead.

De 58-jarige acteur heeft laten weten graag een rol als schurk te willen spelen in een eventuele The Batman-sequel. En niet een bekende schurk als The Joker of Clayface, maar de nogal obscure Egghead. Mocht je die niet kennen, dan is dat logisch, want Egghead komt helemaal niet in de comics voor. Hij werd wél gespeeld door de geroemde horroracteur Vincent Price in de 60’s-serie met Adam West. Evenals schurken als King Tut, Shame, The Siren, Chandell en The Bookworm in de serie, werd het personage alsnog geïntroduceerd in de comics.

Angstaanjagende Egghead in The Batman

“Als ik in een The Batman-vervolg kan optreden, dan is het als de schurk die Vincent Price speelde in de 60’s-serie; Egghead. Ik wil wel een poging wagen om dat personage te spelen”, aldus Cage in een interview met IGN tijdens SXSW. “Ik denk dat ik hem echt angstaanjagend kan maken. Ik heb een concept voor Egghead, dus laat Warner Bros. maar weten dat ik er klaar voor ben.”

Egghead is een personage dat volledig past in het plaatje van de jaren zestig-serie. Niet alleen ziet hij er ontzettend campy uit, ook maakt hij continu domme eierengrappen als ‘egg-celent’ en ‘egg-xcuisite’. Hoe Cage denkt zoiets ‘angstaanjagend’ te maken, valt te bezien.

Nicolas Cage en superheldenfilms

Nicolas Cage heeft sowieso een voorliefde voor superheldenfilms. Zo speelde hij Johnny Blaze, ook wel bekend als Ghost Rider, in de gelijknamige Marvel-film. Dat werd niet bepaald een succes, maar het was overduidelijk dat de cultacteur er enorm veel plezier in had.

Sony Pictures

Of er überhaupt een vervolg op The Batman komt, is nog lang niet duidelijk. Maar de kans is groot dat de cast en crew al om tafel hebben gezeten (onmogelijk dat Warner Bros. er niet uitsleept wat erin zit). De film met Robert Pattinson als het titelpersonage wordt gezien als de beste Batman-film ooit en de opbrengsten zijn enorm. De film pakte in het openingsweekend al 21,6 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

The Batman scoorde sowieso enorm hoge cijfers op de filmwebsite Rotten Tomatoes, waar recensies worden verzameld. Hier scoorde Nicolas Cage met zijn nieuwste film overigens ook hoger dan ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.