Martin de Coninck
Martin de Coninck Tech 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heineken lanceert metaverse-brouwerij en schenkt jou pixelbier

Het nieuwe Heineken Silver-biertje is nu ook virtueel verkrijgbaar, in de metaverse van Decentraland. Het exclusieve digitale biertje wordt volgens de brouwerij uitsluitend gemaakt van de meest verse pixels. Dus geen malt, geen hop, geen gist, geen water en bovenal géén bier.

Juist ja, geen bier. Wat dan wel? Een ijskoude kletser die jouw avatar kan opslurpen. De smaak en beleving moet je er zelf maar bij verzinnen. Volgens Bram Westenbrink, Global Head van Heineken, gaat het trouwens om een ironische grap. “Het is een zelfbewust idee dat de spot drijft met ons en vele andere merken die vol in de metaverse duiken met producten die toch het best in de echte wereld worden genoten.”

Virtuele metaverse-brouwerij van Heineken

Het digitale Silver-biertje kan genuttigd worden in jawel, de virtuele brouwerij van Heineken. Naast digitaal pilsen kun je hier ook leren hoe het bier (in het echt) wordt gebrouwen.

heineken metaverse, brouwerij, pixelbier

Het digitale Heineken-huis is gebouwd in samenwerking met de Spaanse straatkunstenaar J. Demsky. “Als iemand die al geruime tijd liefhebber is van Heineken, was ik verheugd om betrokken te zijn bij deze lancering die het merk en virtual Heineken Silver op een unieke manier tot leven brengt”, aldus de kunstenaar.

Binaire, gecodeerde hop

Het virtuele Silver-biertje is dus verkrijgbaar in Decentraland. De digitale hop wordt geoogst door NPC-boeren. Daarna wordt het digitale brouwproces op de voet gevolgd door toegewijde virtuele brouwassistenten van Heineken; digitale meesterbrouwers.

heineken metaverse, brouwerij, pixelbier, 3

Het enige wat mist is een 3D-printer om die heerlijke digitale smaken naar de echte wereld te transformeren. Of je rijdt even naar de supermarkt om daar een kratje pils te scoren. Wel zo makkelijk.

Hop naar de winkel

Kortom, voor een echt biertje zal je toch naar de supermarkt of kroeg moeten. Al kun je natuurlijk ook online wat goudgeel genot bestellen. De dorstige dagen staan namelijk weer voor de deur. Zorg dus goed voor jezelf en als je toch een Nederlands biertje overweegt, bekijk dan deze lijst met de 5 lekkerste IPA’s van eigen bodem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.