Felix Decavel
Felix Decavel Auto's 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

VW-hippiebus uit 1954 terug als elektrische auto (vergeet ID Buzz)

Misschien wel het grootste cultobject onder liefhebbers wereldwijd staat bij veel autoverzamelaars eerder stof te vergaren. Met slechts 46 pk, dubieuze remmen en een onhandig stuursysteem is de Volkswagen T1 Transporter dan ook leuker om naar te kijken. Maar hét hippiebusje, dat stamt uit 1947, keert nu terug als gloednieuwe elektrische auto waar ook moderne wegen en automobilisten van kunnen houden. En nee, niet dat moderne gedrocht, de ID Buzz.

Een klein stukje vaderlandse geschiedenis? Ieders favoriete busje was het hersenspinsel van een Nederlandse Volkswagen-importeur. Ben Pon vond namelijk dat de Kever wel een bestelwagen-variant kon gebruiken en zo geschiedde. In 1947 kwam het Duitse automerk met een eerste versie van het iconische VW-hippiebusje op de proppen. En de mooiste modellen die tussen 1954 en 1967 het straatbeeld verbloemden, worden nu opnieuw uitgebracht als elektrische auto.

Dus niet de ID Buzz, die door Volkswagen zelf de opvolger van het hippiebusje werd genoemd. Jim Morrison, Janis Joplin en Jimi Hendrix draaiden zich al helemaal tureluurs in hun graf. Gelukkig heeft de T1 Transporter binnenkort ook écht een spirituele, moderne en elektrische nazaat.

Een elektrische auto voor hippies

Een restomod-bedrijf dat klassieke modellen nieuw leven inblaast door er elektrische auto’s van te maken, begint vanaf 2024 met de productie van het moderne VW-hippiebusje. Hopelijk hebben de hippies uit de jaren 60 en 70 inmiddels genoeg tijd gehad om het spaarboekje aan te dikken. Want voor minder dan 200.000 euro begint Kindred Motorworks er niet eens aan. Check dus voor de zekerheid ook maar de recensie over de Volkswagen ID Buzz van onze collega’s bij Autovisie.

* Klik op de slideshow om de volledige foto’s te zien.

In ieder geval telt de Kindred VW Bus evenveel technische snufjes, zonder daarvoor aan stijl te moeten inboeten. De 74 kWh-batterij is goed voor een bereik van 320 kilometer en is in 9 uren volledig opgeladen. Bovendien heeft de volledig elektrische motor 248 paarden meer onder de kap dan het oude model waarop het moderne hippiebusje van Kindred gebaseerd is. En verder?

  • Elektrisch schuifdak
  • Touchscreen Multimedia
  • Draadloze Apple CarPlay en Android Auto
  • Draadloze telefoonoplader
  • HiFi geluidssysteem met subwoofer
  • Bekleding volledig van leer
  • Achteruitkijkcamera
  • LED-belichting
  • USB-aansluitingen

Zoek je nog meer redenen om de ID Buzz om te ruilen voor een daadwerkelijk waardige opvolger van het VW-hippiebusje? Het team van Kindred Motorworks laat het design van het interieur volledig aan jouw wensen over. Daarnaast klap je in no-time de tafeltjes dicht en haal je de opbergkastjes, lounge-stoelen en het tapijt eruit. Nodig je ons wel uit voor de roadtrip? Je mag ons ook ophalen in een elektrische Ford Mustang of Ferrari op waterstof. Deal?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.