Felix Decavel
Felix Decavel Auto's & Motoren 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ford Mustang uit 1967 terug als gloednieuwe elektrische auto

Heb je altijd al een Ford Mustang uit 1967 aan je oldtimercollectie willen toevoegen? De meest iconische muscle car ooit krijgt een elektrische make-over in een modern jasje. En niet dankzij Ford, maar door een start-up. Hierbij verbleekt iedere Tesla. Hier is de ‘67 by Charge Cars.

Bel de bank maar alvast om een tweede hypotheek te nemen. De nieuwe elektrische auto van Charge Cars is even prachtig als de Ford Mustang uit 1967 maar het zal je wel een half miljoen kosten om de handen op het stuur van deze krachtpatser te leggen.

Heeft Elon Musk bij Tesla nood aan talentvolle elektrische auto-designers? Misschien is hij te druk bezig met Twitter. Ze kunnen daar in ieder geval nog wat opsteken van deze coole herinterpretatie van deze iconische classic.

Ford Mustang uit 1967 terug als elektrische auto

Ondanks de vintage look is deze  Ford Mustang van Charge Cars wel degelijk een ultramoderne elektrische auto. Als je op zoek bent naar een wagen met iets meer edge dan een alledaagse Tesla – en 450.000 euro hebt liggen – dan is de ’67 met vier elektromotoren en 536 pk een optimale keuze.

Toen het bedrijf Charge Cars in 2016 werd opgericht, was het volgens de topman de bedoeling om elektrische auto’s een nieuw gezicht en wat meer karakter te geven. Wat ons betreft zijn ze daar met schwung in geslaagd.

elektrische auto, tesla, ford mustang 67
(Afbeelding: Charge Cars)

Tot 2018 werden oude Ford Mustangs gemoderniseerd met elektrische motoren. Toen besliste de Britse autofabrikant om de ’67 helemaal vanaf nul te bouwen. Op dit moment is de iconische muscle car voorlopig de enige elektrische auto in ontwikkeling bij Charge Cars, maar hopen ze meerdere licenties aan te schaffen van vintage automodellen. Eind 2023 rolt de nieuwe Tesla-concurrent van de band.

elektrische auto, tesla, ford mustang
(Afbeelding: Charge Cars)

De vier krachtige elektromotoren produceren een impressionante 1586 newtonmeter aan koppel. De 536 paarden onder de motorkap rijden in een luttele 3,9 seconden aan 100 kilometer per uur. Helaas kom je met een bereik van 200 kilometer wel minder ver dan met een Tesla.

elektrische auto, tesla, ford mustang
(Afbeelding: Charge Cars)

Anderzijds moet de Ford Mustang 67 van Charge Cars qua design allesbehalve onderdoen. Het interieur van de elektrische auto is zowel minimalistisch als modern en heeft een resem tech-snufjes.

Voorlopig wil de fabrikant slechts 499 exemplaren produceren dus zal je er snel moeten bij zijn. Check in de galerij hieronder nog enkele kiekjes van de Tesla-concurrent.

Via deze link kun je aanvraag doen. Beloof je wel dat we een testritje mogen maken?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.