Autovisie.nl
Autovisie.nl Auto's 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen maakt n贸g een camper-icoon volledig elektrisch

De Volkswagen California is een van de populairste camperbusjes op de markt. Nu komt er een volledig elektrische variant. Dat heeft de Duitse autofabrikant bevestigd.

In een persbericht deelt de fabrikant informatie over de manier waarop het zijn fabrieken gaat elektrificeren. Een afbeelding laat daar helder zien welke Europese fabrieken welke elektromodellen gaan bouwen. Volgens de nieuwe plannen rolt de aankomende ID. California in Hannover van de band. “De ID.California, op basis van de ID. Buzz, zal de aanhoudende trend naar mobiele vrijetijdsbesteding combineren met duurzame, CO2-neutrale mobiliteit”, aldus Carsten Intra, brandmanager van Volkswagen.

De Volkswagen ID. California gaat er komen

Juist, de ID. California. Dat model is helemaal niet officieel aangekondigd, maar staat dus wel op de planning. Dat het om een volledig elektrisch model gaat, blijkt uit de toevoeging van ‘ID.’, uiteraard het elektrolabel van de fabrikant.

volkswagen id california, elektrische camper, id buzz
De reguliere California (Afbeelding: Volkswagen)
volkswagen, elektrische camper, id california, busje
De ID.BUZZ dient als basis (Afbeelding: Volskwagen)

Naast de California of brandstof dient ook de ID. Buzz. Het is de elektrische versie van de Transporter die Volkswagen al jaren lang in conceptvorm laat zien. Dat model kunnen we binnenkort eindelijk verwachten en dus komt er ook traditiegetrouw een California-variant.

MEB

Wat er gebeurt op het gebied van elektrotechniek is nog even de vraag, al kunnen we wel een hoop zaken invullen. Zeker is dat de bekende MEB-basis als platform dient. Die basis is modulair en de verwachting is dat de ID. Buzz in verschillende maatvoeringen op de markt verschijnt.

Volkswagen liet jaren geleden al eens een studiemodel van de ID. Buzz zien. Die variant had een vermogen van 275 kW en een accupakket met een capaciteit van 111 kWh. Verwacht een bereik dat rond de 350 kilometer ligt.

Introductie van de elektrische camper

Of we de ID. California al op korte termijn kunnen verwachten, is de vraag. De reguliere modellen gaan volgend jaar in productie, maar of Volkswagen direct met een complete Buzz-line-up komt, is nog niet bekend. Ook is de exacte naam nog niet bekend. Daar horen we waarschijnlijk snel meer over.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.