Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De ultieme bodyweight-workout om thuis uit te voeren

Sportscholen ‘s avonds dicht? Geen probleem, al gunnen we de uitbaters natuurlijk anders. Maar wees gerust. Deze complete bodyweight-workout kun je gewoon in je huiskamer doen.

Dat wordt thuis trainen op eigen gewicht. Samen met personal trainer Oswin Beingsick stelden we dit trainingsprogramma samen, dat ultiem geschikt is in perioden van avondlockdown.

Thuis trainen op eigen lichaamsgewicht

Wat voor training ga je doen? Hoe voer je fitness oefeningen uit? Waar haal je de juiste motivatie vandaan? En hoe ga je om met voeding? In deze videoserie Manners behandelt personal trainer en fitnessgoeroe Oswin Beingsick de belangrijkste onderwerpen en legt hij haarfijn fitness schema’s uit: van beginnend tot en pro. Ditmaal: thuis trainen met een full body workout. 

Oswin is een bekende naam in het wereldje. Zo heeft hij al meer dan een decennium ervaring in personal training, runt hij zijn eigen sportschool Atelier de Fer, is hij columnist geweest voor De Telegraaf, Sp!ts en Story en heeft hij drie boeken geschreven, waaronder Jouw Personal Trainer. Ook was hij trainer voor programma’s zoals Hollands Next Top Model en Operatie NL Fit. Hij geeft op regelmatige basis lezingen over sport en voeding. Ons vertelt hij nu welke bodyweight-workout je het best kunt doen als thuis trainen de enige optie is.

Dé workout voor thuis: bodyweight

Deze training doe je volledig met lichaamsgewicht en kun je toepassen wanneer je geen sportschool tot je beschikking hebt en thuis wil trainen. We beginnen met een stretch en gaan daarna door met een plank, brede push-up, opnieuw een plank, smalle push-up, glute bridge, single leg stretch en crunch. Dit rondje herhaal je acht tot tien keer, met 30 seconden rust tussen de sets in.

Naast deze complete workout voor je lichaam die je thuis kunt doen, is het ook zaak dat je jouw conditie op pijl houdt. Natuurlijk kun je nog buiten hardlopen, maar als je écht binnen moet blijven en geen loopband hebt, moet je iets anders verzinnen. Touwtjespringen is het codewoord, ook al heb je geen touw, dan doe je maar alsof.

En dan nog een stukje motivatie…

Kun je thuis nog zo fanatiek bodyweight-workout uitvoeren, een afgetraind lichaam bereik je niet zomaar. Dat vergt toewijding voor een langere periode. In deze talk vertelt Oswin hoe hij tegen dit principe aankijkt.

Probeer ook eens deze 5 push-up variaties

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.