Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Voldemort is klaar voor de aankomende Harry Potter-revival

Opeens zijn alle ogen op Warner Bros. Discovery gericht en is de kans op een nieuwe Harry Potter-film groter dan ooit. Voldemort is in ieder geval al aan boord, zo bleek afgelopen week.

Fantastic Beasts begon sterk, maar de twee vervolgfilms lieten op zijn zachtst gezegd te wensen over. Ook de bioscoopomzet nam een duikvlucht.

Transformatie Harry Potter-studio

Alles wijst er dan ook op dat er een einde is gekomen aan die filmreeks. Warner Bros., de studio achter de film, is samengegaan met een andere entertainmentgigant, met het kersverse Warner Bros. Discovery als resultaat. Een megabedrijf, met de gehaaide Hollywood-veteraan David Zaslav aan het roer.

Hij gaat onder andere HBO Max en Discovery+ samenvoegen, met een nieuwe streamingdienst als resultaat. De lancering staat al op de planning voor de lente van volgend jaar. Dag levenslange korting? Afijn, terug naar Harry Potter.

Baas wil meer Potter-films

Waar Zaslav andere franchises en dus waarschijnlijk ook Fantastic Beasts heeft gecanceld, wil de 62-jarige CEO wel investeren in de magische wereld van Harry Potter. Mits J.K. Rowling het goed vindt.

Dat gaf hij onlangs aan tegenover investeerders. Hij had het nadrukkelijk over Harry Potter zelf, niet een spin-off als Fantastic Beasts. Vervolgens gaf de contentbaas van HBO Max ook aan dat men druk bezig is met nieuwe content rondom de megafranchise. Oftewel: er komt meer Harry Potter aan.

The Cursed Child?

Er zijn zelfs al vanuit meerdere hoeken signalen gekomen dat Warner Bros. Discovery een film wil gaan maken van The Cursed Child. Dat is een toneelstuk (en boek) dat al enkele jaren wordt opgevoerd in Londen. Het stuk speelt zich af na de boeken en de films, maar gaat grotendeels wel over dezelfde personages, maar dan oudere varianten. Harry Potter: The Next Generation, zou je kunnen zeggen.

The Cursed Child is geschreven door J.K. Rowling. Daarmee kan de studio grotendeels het probleem omzeilen dat J.K. Rowling haar goedkeuring moet geven voor elk nieuwe verhaal in haar magische universum. Er is al een script voor het toneelstuk, dus waarschijnlijk kan er relatief snel en goedkoop een film uit de grond gestampt worden. En als Zaslav ergens van houdt, dan is het snel en goedkoop.

Slechteriken aan boord

Niet elke ster uit de originele filmreeks is er echter happig op om terug te keren. Emma Watson wil enkel meedoen als J.K. Rowling er niet bij betrokken is, vanwege de controversiële opmerkingen van de schrijfster op Twitter. Dat gaat niet gebeuren.

Aan de kant van de bad guys is er meer bereidwilligheid te bespeuren. Tom Felton, die Draco Malfoy speelt in de films, wil dolgraag weer een Harry Potter-film maken. Sterker nog, hij zou zelfs teken voor een minirol als figurant.

Voldemort staat klaar

Ook de schurk der schurken, Voldemort, is van de partij. Afgelopen week ging The Menu in premiere in New York, een film waarin Ralph Fiennes de hoofdrol speelt. Oftewel, de Britse acteur achter Voldemort.

Hij kreeg op de rode loper de vraag waaraan geen enkele Potter-acteur ontkomt: zou je nog een keer je rol willen spelen in een potentiële nieuwe film? Zijn antwoord was duidelijk: “Sure, natuurlijk. Zonder twijfel!”

Klein probleem: in het verhaal van The Cursed Child is niet echt een rol voor hem weggelegd. We zullen geen details spoilen, maar het einde van de originele films en boeken maakt vrij duidelijk dat Fiennes het van eventuele prequels zal moeten hebben.

De opmerkingen van Rowling vormen voor de 59-jarige acteur geen drempel. Fiennes verdedigde de schrijfster het afgelopen jaar meermaals tijdens interviews. Toch blijft Rowling de sleutel in dit hele verhaal: tot nu toe was ze erg protective als het om haar boeken gaat. Snelle uitmelkerij was duidelijk geen optie.

Ralph Fiennes, voldemort acteur, harry potter, spin-off
Ralph Fiennes (Afbeelding: ANP)

No-brainer

De potentie is tegelijkertijd enorm. Kijk alleen bijvoorbeeld al naar wat Disney bijvoorbeeld met The Mandalorian doet op Disney+. De wereld van Harry Potter leent zich voor vele magische avonturen, of het nou sequels, prequels of andere spin-offs zijn. Filmpje in de bios, serietje op de toekomstige versie van HBO Max.

The Cursed Child is dan ook een no-brainer. Het is een verhaal dat al bestaat en de goedkeuring heeft van J.K. Rowling, en de rol van originele personages uit de vorige films zal ervoor zorgen dat de resulterende film ongetwijfeld het grote publiek aan zal spreken. Denk aan de rollen van het originele Star Wars-trio in The Force Awakens: nostalgie is een krachtig wapen.

Uitbreiden richting andere personages en spin-offs kan altijd later nog. Fiennes en Felton staan in ieder geval al aan de zijlijn klaar, te wachten op een telefoontje van Zaslav en Co. Sterker nog, in een ouder interview gaf Fiennes al grappende aan dat hij een idee heeft voor een sensuele Voldemort-film. Voor fans is er in ieder geval één ding duidelijk: we gaan onze Potter-fix krijgen.

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.