Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze outdoor AR-bril kan je binnenkort echt Pokémon vangen

Ooit het pad willen kruisen van een Pikachu of een Charizard? Pokémon GO vervult al jaren de dromen van trainers die de Japanse monsters in de echte wereld willen vangen. Maar kleine telefoonschermen staan vaak in de weg van een geloofwaardige ervaring. Daar zou deze nieuwe outdoor AR-bril wel eens verandering in kunnen brengen.

Niantic, het bedrijf achter Pokémon GO, onthulde namelijk een vroeg prototype van een outdoor AR-bril waarmee je personages en andere virtuele objecten kan verplaatsen in de wereld om je heen. Tot op heden zouden de meeste spelers van de populaire game hun broekzak-vriendelijke smartphones altijd verkiezen boven logge, onhandige headsets.

Zoals je in het filmpje hierboven kan zien echter, is de AR-bril van Niantic zichtbaar lichter dan de meeste headsets. Bovendien kan je met het technologische snufje vrij onopvallend de straat op om op je favoriete Pokémon te jagen. Twee niet onbelangrijke kenmerken als je van plan bent je Pokémon Go-skills tot nieuwe hoogtes te tillen.

Outdoor AR-bril om Pokémon GO te spelen

Helaas heeft geen van de mobiele games van ontwikkelaar Niantic het succes van Pokémon GO kunnen evenaren. Zelfs niet met de introductie van een Harry Potter-variant. Maar misschien kan deze outdoor AR-bril daar verandering in brengen.

outdoor AR-bril, pokémon GO
(Afbeelding: Niantic)

Eerst en vooral hoef je de Augmented Reality-hoofdband niet eens met je smartphone te synchroniseren. In plaats daarvan gebruik je een kleine afstandsbediening waarmee je naadloos kaarten kunt openen of vijanden kunt aanvallen. Verder maakt de outdoor AR-bril gebruik van een dynamische 3D wereldkaart die je favoriete Pokémon naar real-world posities omtovert met een gemillimeterde nauwkeurigheid.

Hoewel de gadget klaar is voor gameplay, zegt Niantic dat de prototypes “in de loop van de tijd zullen blijven evolueren”. Met andere woorden is er voorlopig nog geen exacte releasedatum voor de Outdoor AR-bril. Pokémon Go-spelers zullen het dus nog even moeten uitzingen met een klein telefoonscherm.

Heb je trouwens deze nieuwe Pokémon al gevangen die jaren geleden door The Simpsons voorspeld is? Wie weet kan je hem later wel voor een recordbedrag verkopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.