Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 21 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Het wagenpark van Memphis Depay: überluxe en peperdure auto’s

Naast voetbal heeft Memphis Depay nog een liefde: auto’s. Het wagenpark van de Oranje-international is dan ook om te benijden. Zijn meest bijzondere bolides op rij.

Eerder lichtten we het wagenpark van Max Verstappen uit. Van een Formule 1-coureur mag je een indrukwekkende collectie verwachten, maar voetballers kunnen er ook wat van.

De auto’s van Memphis Depay

Memphis Depay is een van de enige spelers van het Nederlands Elftal die er ook bij waren tijdens het vorige WK. Sedertdien is er veel veranderd, vooral op social media. De spits van Oranje was een van de eerste Nederlandse voetballers die zo pontificaal met zijn luxe materiaal pronkte op Instagram, waardoor we een aardig beeld hebben van zijn wagenpark. Hij heeft al deze auto’s gereden. Of hij ze allemaal nog bezit, durven we niet met zekerheid te stellen.

1. Mercedes Maybach S650 Cabriolet

Een van de auto’s uit zijn wagenpark is deze Mercedes Maybach S650 cabriolet, waarvan er slechts 300 exemplaren gemaakt zijn. De auto beschikt over een dikke 6.0 liter V12 met 630 pk en is gebouwd door AMG. Hiermee trekt de bolide van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur.

Hoewel dit erg snel is, draait het bij de Maybach om luxe. Zo beschikt de auto over geperforeerd leren stoelen met watervalmotief en zit er twaalf dagen geschuurd hout in het dashboard. Memphis Depay is al meer dan een jaar niet gespot in deze auto. Of hij de tussen de 355.000 en 449.995 euro kostende bolide heeft verkocht is onbekend.

2. Rolls-Royce Cullinan

Waar de voetballer in ieder geval geen afstand van heeft gedaan, is zijn Rolls-Royce Cullinan. In 2019 showde hij deze auto voor het eerst. Drie jaar later zien we de SUV nog steeds regelmatig voorbij komen.

Het model beschikt over een 6.75 liter V12 met een vermogen van 571 pk. Hiermee legt Memphis Depay de nul-naar-honderdsprint in 5,2 seconden af. Het versnellen stopt pas bij 250 kilometer per uur. Ook deze auto is niet op snelheid gericht. De auto is enkel en alleen gemaakt voor luxe.

3. Rolls-Royce Wraith Mansory

Ook de Rolls-Royce Wraith van Memphis Depay is ooit de fabriek uitgerold als chique bolide, totdat hij naar tuner Mansory ging. De Duitsers gaven de auto matzwarte accenten en maakten er een ware patserbak van, zodat hij niet misstaat in het wagenpark van de voetballer.

Het exemplaar heeft een heeft een 6.6 liter V12 aan boord, die goed is voor 632 pk. Over de nul-naar-honderdsprint doet het model 4,6 seconden. Ook bij deze Rolls ligt de topsnelheid op 250 kilometer per uur. Een normale Rolls-Royce Wraith kost al zo’n 360.000 euro. Hoeveel de auto na de Mansory-tuning precies kostte, is onbekend.

4. Mercedes-AMG G63 Mansory

Ook de Mercedes AMG G63 van Memphis Depay ging naar de Duitse tuner. De normaal gesproken al niet subtiele ‘geländewagen’ is door de matzwarte kleur helemaal een smaakgevoelige verschijning. Oordeel vooral zelf.

De auto beschikt over een 4.0 liter V8 met 585 pk. Hij sprint in 4,5 seconden naar de 100 kilometer per uur en de topsnelheid ligt tussen de 220 en 240 kilometer per uur. Voordat de auto door Mansory onder handen werd genomen, kostte die ongeveer 230.000 euro. Of de wagen nog steeds onderdeel is van het wagenpark van Memphis Depay is de vraag; hij is al even niet gespot in zijn G-Klasse. Aan de andere kant: waarom zou hij dit beest wegdoen?

5. Audi RS6

We sluiten af met de derde generatie Audi RS6 (C7). Het exemplaar van Memphis Depay is volledig zwart uitgevoerd en is bij uitstek de minst opvallende auto uit het wagenpark van de voetballer. Qua prestaties doet de Audi echter niet onder voor de rest.

Wagenpark, Auto's, Memphis Depay
(Afbeelding: Wheelsage)

De turbo’s blazen een vermogen van 560 pk uit de 4.0 liter V8. Hiermee trekt de bijna 2 ton zware gezinsauto in 3,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het versnellen stopt bij 250 kilometer per uur. Deze van Memphis Depay heeft nieuw minimaal 158 mille gekost.

Het wagenpark van Georginio Wijnaldum

Wie er niet bij is tijdens het WK in Qatar, is Georginio Wijnaldum. Des te meer tijd heeft hij om zijn auto’s te pronken. Check hier zijn wagenpark.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.