Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 23 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze bizarre eis over voeding heeft Dave Bautista in zijn contract

Het is geen verrassing dat er in Hollywood-contracten soms strenge eisen gesteld worden aan de acteurs. Bij een superheld wil je immers wel dat er genoeg gegeten en getraind wordt, zodat de acteur zijn superheldenfysiek behoudt.

Zo is dat ook het geval bij Dave Bautista, die op dit moment in de bioscopen is te zien als Glossu Rabban, The Beast, in de sciencefictionfilm Dune. Een rol die hij hoogstwaarschijnlijk mede aan zijn imposante uiterlijk en postuur te danken heeft.

Extreme voedingseis in contract

Nu blijkt zelfs dat hij zijn uiterlijk contractueel heeft vast laten leggen, in de vorm van een eis over zijn voedingsinname. In deze YouTube-video van Men’s Health vertelt hij dat het in zijn contract staat dat hij minimaal elke vier uur een volledige maaltijd moet eten.

Om welk contract dit precies gaat, vertelt hij niet, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dit om zijn rol in Guardians of The Galaxy. In deze Marvel-film vertokt Dave Bautista de rol van Drax the Destroyer. Een rol waarmee hij al snel uitgroeide tot publiekslieveling onder Marvel-fans.

Wat eet Dave Bautista dan precies op set?

Om dagelijks genoeg goede voedingsstoffen binnen te krijgen, neemt Bautista zijn eigen meal preps mee naar de set. Op dit moment bestaat zijn eetpatroon voornamelijk uit plantaardige voeding als groenten, bonen en rijst. Af en toe eet de acteur nog wel een stukje vis.

Denis ‘Dune’ Villeneuve’s kritiek op Marvel-films is niet zo erg als je denkt

Als Dave Bautista tussen die verplichte maaltijden door nog trek heeft, dan neemt hij meestal een banaan met amandelboter. Deze snack bevat goede koolhydraten en gezonde vetten, die hem van de nodige energie voorzien. Zijn favoriete snack is overigens een tosti met glutenvrij brood en vegan kaas.

Van carnivoor naar veganist

In de afgelopen jaren is het voedingspatroon van Dave Bautista flink veranderd. Rond het jaar 2000, toen hij alleen nog als WWE-ster bekend was, at hij naar eigen zeggen “alles met veel eiwitten”. Een paar jaar later kwam hij erachter dat hij niet goed reageerde op melkproducten, dus schrapte hij deze uit zijn maaltijd.

Langzaam maar zeker begon de spierbundel ook steeds minder vlees te eten. Hij werd door zijn trainer in 2010 op een glutenvrij-dieet gezet, en schrapte rond die tijd ook rood vlees en varkensvlees uit zijn voedingspatroon.

Sinds een aantal maanden eet hij ook geen gevogelte meer, waardoor Dave Bautista bijna volledig vegan is. Het enige wat hij nog wel af en toe eet, is vis. Ook eet de acteur dagelijks nog eieren om aan zijn eiwitten te komen. Volledig veganistisch eet hij dus nog niet, maar dat is wel iets waar hij naar streeft.

Vegan dieet proberen? Zo krijg je de belangrijkste voedingsstoffen binnen

Men's Health via YouTube

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.