Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de peperdure ‘vluchtauto’ van Peter Gillis in Het Jachtseizoen

Peter Gillis kennen we als vakantieparkondernemer en televisiester van de SBS 6-serie Massa is Kassa. De ondernemer kan met zijn vermogen mooie bolides rijden, die hij zelfs gebruikt om te vluchten tijdens de show Het Jachtseizoen. Althans, waar diende zijn vers gewassen Rolls-Royce Phantom anders voor? Scrol helemaal naar beneden voor de beelden, die meer duiding geven. Oh ja: spoiler alert!

Jawel, Peter Gillis doet mee aan de serie Het Jachtseizoen, een programma waarin bekende Nederlanders op de vlucht gaan voor de mannen van StukTV. Aan hen is het vervolgens de taak om de voortvluchtige binnen 4 uren te pakken te krijgen. De Massa is Kassa-ster werd een paar dagen geleden gespot in Rotterdam, in een oranje pak naast zijn vermoedelijke vluchtauto. Maar wat is dat eigenlijk voor bolide.

De Rolls-Royce Phantom van Peter Gillis

Na enige research blijkt Peter Gillis de auto een paar maanden terug gekocht te hebben. “Er staat 220 kilometer op de teller”, zei hij destijds tegen Powned. Hoeveel Peter Gillis voor de auto heeft betaald, is onbekend.

Jachtseizoen, StukTV, peter gillis, rolls-royce phantom, te koop, massa is kassa
(Afbeelding: Rolls-Royce)

De nieuwprijs van zo’n Rolls-Royce Phantom is in Nederland in ieder geval minimaal 545.000 euro. Peter Gillis rijdt de auto echter op Belgisch kenteken, dat scheelt een flink bedrag aan BPM.

Snel genoeg als vluchtauto in Het Jachtseizoen?

In de gigantische neus van de Rolls-Royce Phantom ligt een V12 met twee turbo’s en een slagvolume van 6.75 liter. De krachtbron levert 572 pk en 900 Nm. Hiermee sprint de vermoedelijke vluchtauto in 5,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, ondanks zijn gewicht van bijna 2.600 kilogram (exclusief de miljonair). De topsnelheid van de auto waarin Peter Gillis in Het Jachtseizoen te zien is, is begrensd op 250 kilometer per uur.

Rolls-Royce Phantom, Peter Gillis, Massa is Kassa
(Afbeelding: Wheelsage)

Welke opties de Rolls-Royce van Peter Gillis heeft, is onbekend. Wel pochte de miljonair eerder al over zijn sterrenhemel. Hoewel de auto zeer exclusief aanvoelt, en dat is hij natuurlijk ook, heeft Rolls-Royce in 2021 maar liefst 5.586 Phantoms verkocht. Een recordaantal.

Wat zijn ze hier in hemelsnaam aan het doen?

Of en op welke manier Peter Gillis zijn luxe bolide als vluchtauto heeft gebruikt voor de aflevering van Het Jachtseizoen, is onduidelijk. In een video zie je Giel, van StukTV, de Rolls-Royce Phantom wassen. Zou hij met Rob Geus de drie YouTube-sterren hebben verslagen? Of zouden de makers ons op deze manier om de tuin leiden? We gaan het binnenkort zien, al is een datum van de aflevering nog niet bekend.

@rotterdamtrotterdamt

jachtseizoen opname met peter Gillis massa is kassa

♬ origineel geluid – Rotterdamt Rotterdam

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.