Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis breidt wagenpark uit, maar verliest het onderhandelen

Waar Massa is Kassa-ster Peter Gillis de laatste tijd vooral zijn bezittingen verkocht, heeft hij nu zijn wagenpark maar weer eens uitgebreid. Hatseflats, een nieuwe Mercedes-AMG G 63. Maar het onderhandelen ging niet zoals hij gewend is.

Eerder dit jaar zette Peter Gillis zijn miljoenenvilla, Rolls-Royce Phantom en enorme camper te koop. Even vreesden we dat er wat aan de hand was, maar in de uitzending van gisteravond bleek niets minder waar. Gewoon een paar gevalletjes massa is kassa.

Zeldzaam: Peter Gillis ‘verliest’ het onderhandelen

In de aflevering is te zien dat Peter Gillis zijn nieuwe Mercedes-AMG G 63 ophaalt. Waar hij normaal gesproken met zijn no-nonsense mentaliteit een meester is in onderhandelen, hield de verkoper nu voet bij stuk. Bekijk het fragment hieronder.

“Ik heb het voor je uitgeteld, en hij komt rijklaar uit op 275.755 euro”, aldus de verkoper, die natuurlijk een weerwoord krijgt. Na een stilte en een uitgebreide slok koffie, reageerde Peter Gillis zoals we dat gewend zijn in Massa is Kassa. “Dat is een hoop geld. Je zal wat korting moeten geven, ik geef 265.000.” Maar bij hoge uitzondering wist de autoverkoper de vakantieparkmiljonair te overtuigen. “Dat gaat niet. Het is de enige auto die ik heb, anderhalf jaar levertijd. Dus als het binnen je budget past: 275.755 euro.”

Eigenschappen van de Mercedes-AMG G 63

“Schrijf maar op”, reageerde Peter Gillis, die de prijs accepteerde en zo zijn wagenpark maar weer eens uitbreidde. De Mercedes-AMG G 63 beschikt over een 4.0 liter V8-motor met 585 pk en 850 Nm koppel. Daarmee sprint de auto in 4,5 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 220 kilometer per uur, maar dankzij de AMG Driver’s Package kan de foute bak 20 kilometer per uur sneller.

Een vergelijkbare Mercedes-AMG G 63 als die van Peter Gillis (Afbeelding: Wheelsage)

Duurzaamheid komt nog niet voor in het vocabulaire van Peter Gillis. De Mercedes-AMG G 63 verbruikt elke 7,57 kilometer 1 liter brandstof.

Massa is Kassa

In de realityserie Massa is Kassa wordt het reilen en zeilen van no-nonsense miljonair Peter Gillis gevolgd. De Brabander bouwde zijn vermogen op met Oostappen Vakantieparken en geeft dat uit aan alles dat wielen heeft. Inmiddels is het vierde seizoen alweer bezig. Bekijk de aflevering van gisteravond hier terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.