Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Verstappen of Hamilton kampioen? Dit zeggen de bookmakers

De zenuwen gieren bij Nederlandse sportliefhebbers nu al door het lijf. Wordt Max Verstappen wereldkampioen in de Formule 1 of duurt het seizoen één race te lang en trekt Lewis Hamilton aan het langste eind? Dit zeggen de bookmakers. Om maar direct met de deur in huis te vallen. TOTO betaalt 1,76 keer je inzet uit bij een overwinning van de Brit en 3,30 keer bij een overwinning van de Nederlander.

Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomst. Vorig jaar won Max Verstappen de Grand Prix van Abu Dhabi, waar komende zondag de grande finale plaatsvindt. Maar de auto’s zijn anders en, niet minder belangrijk, het Yas Marina Circuit is fors sneller en extremer gemaakt.

Bookmakers: Hamilton verslaat Verstappen

Feit is dat Max Verstappen en Lewis Hamilton in het klassement beide op 369,5 punten staan. Daarbij heeft de Nederlandse Formule 1-coureur een klein voordeel, omdat hij meer overwinningen heeft. Bij een gelijke stand is de Nederlander dus wereldkampioen, maar dan moeten er vreemde dingen gebeuren.

Maak kennis met Stephane Kox, de nieuwe Jack Plooij

Een realistische graadmeter is de quotering van de bookmakers. Die gaan er in dit geval duidelijk vanuit dat de Britse coureur komende zondag zijn achtste wereldtitel verovert en daarmee het record van Michael Schumacher breekt.

Mocht je wedden bij Bwin, dan krijg je voor een overwinning van Max Verstappen 2,75 keer je inzet uitgekeerd en bij een overwinning van Lewis Hamilton 1,44 keer je inzet. De verhoudingen bij Bet365 liggen op 2,87 keer je inzet voor een overwinning van de Nederlander en tevens 1,44 keer je inzet voor een overwinning van de Brit. En bij TOTO zijn de bets dus 1,76 tegenover 3,30. Andere gokwebsites hanteren een quotering in dezelfde lijn.

Red Bull vs. Mercedes

Wat betreft het constructeurskampioenschap in de Formule 1 zijn de bookmakers nog duidelijker. Mercedes staat zo dik voor, dat je voor een overwinning van Red Bull bij de meeste websites 11 keer je inzet krijgt uitgekeerd.

Zaterdag 11 december vindt de kwalificatie plaats, zondag 12 december de race. Heb je geen Ziggo? Dan kun je de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton volgen via deze gratis livestreams.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.