Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Vans Eco Theory-collectie: duurzame versies van klassieke sneakers

Vans is hard aan het verduurzamen. De nieuwe Eco Theory-collectie bestaat uit duurzame versies van klassieke sneakers.

In de modewereld worden de laatste tijd grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn de meest verkochte sneakers van Adidas definitief verduurzaamd en is er een ‘groene’ versie van de Nike Air Maxi 90. Nu is er een geheel nieuwe collectie van Vans.

Duurzame versies van klassieke Vans-sneakers

Vans heeft een aantal van zijn meest geliefde sneakers opnieuw uitgevonden, maar met behoud van de klassieke look. Tijdens de productie is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verantwoorde materialen, die schade op het milieu minimaliseren. De schoenen bestaan uit biologisch katoen, een nieuw type ECO Vans-natuurrubber, jute veters, met kurk gevoerde voetbedden en inkt en lijm op waterbasis.

vans eco theory, klassieke sneakers, duurzame versie

Het resultaat is een duurzame wedergeboorte van de Surf Classics-silhouetten Authentic, Slip-On en Style 36 Decon SF. De Eco Theory Authentic SF is verkrijgbaar in zwart/marshmallow ‘checkerboard’ en natural/double ‘light gum’. Het bovenwerk van 100% katoen is gemaakt met katoenvezels die biologisch zijn geteeld volgens erkende certificeringsnormen.

De schoenveters van de Authentic SF zijn gemaakt van natuurlijke jutevezel en het UltraCush-voetbed heeft een bovenlaag van natuurlijk kurk. De buitenzool is gemaakt van een nieuwe ECO-rubbersamenstelling van eerlijk gewonnen natuurlijk rubber. Het ECO-rubber wordt verkregen uit bronnen die positieve voordelen hebben binnen de ecosystemen waarin ze actief zijn. De schoenen worden bij elkaar gehouden met lijmsoorten op waterbasis en gekleurd met inktsoorten op waterbasis.

Vans Eco Theory-collectie shoppen

Naast de Eco Theory Authentic SF zijn ook de sneakers Eco Theory Slip-On SF en Eco Theory Style 36 Decon SF gemaakt van de duurzame onderdelen. Beide schoenen hebben UltraCush drop-in inlegzolen en duurzame buitenzolen met een wafelpatroon. Net als de Authentic SF combineert de Eco Theory Slip-On SF een laag profiel met het comfort van een opvouwbare hiel. De Style 36 Decon SF is een moderne versie van de originele Vans Sidestripe-schoen, nu met een gedeconstrueerd bovenwerk.

vans eco theory, klassieke sneakers, duurzame versie, sfeershot

De Vans Surf Eco Theory-collectie is te verkrijgen bij verschillende retailers en via deze webpagina. Meer specifieke informatie over de duurzame sneakers vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.