Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC-fans diep geschokt na gruwelijke beenbreuk van Chris Weidman

Het gebeurt wel vaker dat een UFC-gevecht op pijnlijke wijze eindigt, maar wat Chris Weidman afgelopen weekend overkwam spant de kroon. De voormalig kampioen werd onder toeziend oog van 15.000 toeschouwers per brancard afgevoerd met een zeer pijnlijke beenbreuk.

Het gevecht was nog geen twintig tellen oud toen Chris Weidman letterlijk door zijn hoeven gingen. De voormalig UFC-kampioen raakte zijn tegenstander Uriah Hall met een harde lowkick, maar schakelde daarmee alleen zichzelf uit. Het onderbeen van Chris Weidman brak volledig doormidden. Een enorm pijnlijk beeld, wat alleen nog maar erger werd.

UFC-vechter breekt zijn been

Na de trap probeerde Chris Weidman weer te gaan staan, en klapte er vervolgens nog een keer doorheen. De UFC-veteraan stortte vervolgens ter aarde en liep zo letterlijk tegen een enorm pijnlijke nederlaag aan. De zichtbaar geëmotioneerde Weidman werd per brancard uit de octagon gedragen en ging direct richting het ziekenhuis.

UFC-baas Dana White deelde de schokkende beelden op Twitter. Waarschuwing: heftige beelden!

Dit gebeurde allemaal onder het toeziend oog van 15.000 fans. UFC 261, gehouden in de VyStarts veterans Memorial Arena (Jacksonville), was het eerste evenement waar de fans weer werden toegelaten. Zij zagen de verschrikkelijke beenbreuk met eigen ogen gebeuren.

Einde carrière voor Weidman?

Door de blessure van Chris Weidman werd Uriah Hall uitgeroepen tot winnaar, maar daar was hij zelf amper mee bezig. De winnaar richtte zich na afloop vooral op het letsel van zijn tegenstander en hoopt dat Weidman snel weer hersteld. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan het wel eens einde carrière betekenen voor de voormalig UFC-kampioen.

UFC-kampioen verliest zijn titel na misselijkmakend en illegaal knietje

Chris Weidman wordt deze zomer 37 jaar en zit dus al in de nadagen van zijn leven als UFC-vechter. In het verleden zagen we dat vechters er met een vergelijkbaar breuk ongeveer een jaar uit waren. Dit zou betekenen dat Weidman tegen zijn 38ste nog een comeback moet gaan maken. Laten we hopen dat het hem lukt, want dit is geen kampioenswaardig einde.

Kamaru Usman

Over kampioenen gesproken, Kamaru Usman verdedigde tijdens UFC 261 zijn titel tegen Jorge Masvidal. Vorige jaar zomer won de Nigeriaan via jurybeslissing, maar deze editie ging het een stuk sneller. Klik hier voor de keiharde knock-out.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.