Willem Leijgraf
Willem Leijgraf UFC 22 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

The Beast pakt met brute knockout gedeeld UFC-record voor meeste KO’s

Zaterdagavond is Fight Night voor UFC fans Wereldwijd en ook zaterdag 20 februari stond er weer een UFC evenement gepland. De hoofdact van het evenement: Curtis Blaydes (#2 heavyweight) tegen Derrick Lewis (#4).

Het gevecht tussen de twee zwaargewichten zou eigenlijk in 2020 al plaatsvinden, maar Curtis “Razor” Blayde werd getroffen door het coronavirus en moest afhaken. Het gevecht werd voor twee maanden later ingepland en de worstelaar Blaydes stond afgelopen zaterdag dan eindelijk tegenover de bokser Lewis.

Veel UFC heavyweight gevechten

Voorafgaand het grote gevecht tussen de nummer 2 en de nummer 4 van de heavyweight divisie, stonden er die avond nog drie andere gevechten in deze divisie gepland.

Als eerste zagen we hoe Moldaviër Sergei Spivak de avond spectaculair opende door nieuwkomer Jared Vanderaa in de tweede ronde knockout te slaan. Hierna was het de beurt aan de oud-kampioen Andrei Arlovski. Hij nam het op tegen de talentvolle Engelsman Tom Aspinall, die indruk maakte in zijn eerste twee UFC gevechten met twee knockouts in de eerste ronde. Aspinall deed er deze avond iets langer over, maar won in de tweede ronde via een submission van de veteraan Arlovski.

Kortom: de heavyweight divisie is altijd goed voor spektakel. Dat bewezen ook nummer 10 van de divisie Aleksei Oleinik en Amerikaan Chris Daukaus. De veteraan uit Rusland, die bekendstaat om zijn kwaliteiten op de grond en submission, was niet opgewassen tegen de vuisten van de Amerikaan Daukaus. Hij had geen antwoord op een hele reeks aan stoten. Hiermee breidde Daukaus zijn reeks overwinningen in de UFC uit naar drie op een rij en staat hij naar alle waarschijnlijkheid in de ranglijsten van de UFC.

Blaydes vs Lewis

Als laatste was het de beurt aan Curtis ‘Razor’ Blaydes en Derrick ‘The Beast’ Lewis. Wat er op het spel stond: een plek in de race om de titel.

Blaydes staat al jaren bovenaan de rankings in de heavyweight divisie, maar vocht nooit voor de titel. Hij verloor bij zijn debuut in de UFC tegen Francis Ngannou en werd in 2018 opnieuw verslagen door de zwaargewicht uit Kameroen. In de tussentijd maakte Blaydes indruk door Oleinik, Mark Hunt en Alistair Overeem te verslaan. Na zijn verlies in 2018 versloeg hij onder andere oud-kampioen Junior dos Santos en de Rus Alexander Volkov, die recentelijk Alistair Overeem nog versloeg.

Derrick Lewis pakt met keiharde KO bizar UFC-record en zorgt voor hilariteit

Derrick Lewis maakt vooral indruk door zijn kracht en zijn vermogen om iemand met één stoot het zwijgen op te leggen. Die kwaliteiten bezorgden hem een titelgevecht tegen Daniël Cormier in 2018 die hij helaas verloor. Hiervoor had hij grote namen verslagen als Travis Browne, Roy Nelson, Francis Ngannou en Alexander Volkov. En vooral na dat laatste gevecht groeide hij uit tot internetsensatie vanwege zijn legendarische uitspraak: “My balls were hot” op de vraag waarom hij in zijn onderbroek stond. Na het titelgevecht won The Beast drie van zijn vier gevechten, allemaal tegen tegenstanders met een plek op de UFC ranglijst en had hij in totaal 11 (!) knockouts in de UFC op zijn naam staan.

Afwachtend, maar levensgevaarlijk

Het gevecht begon afwachtend. Blaydes hield rekening met de kracht van Lewis. Op zijn beurt wist Lewis dat er kansen waren als hij moest reageren op de aanvallen van Blaydes. Uiteindelijk was het toch Blaydes die de eerste ronde naar zich toe trok. Hij was actiever en deelde meer klappen uit dan zijn tegenstander. Hierbij combineerde Razor Blaydes ook goed door stoten en trappen te combineren. Zo wist hij het Lewis behoorlijk moeilijk te maken.

In de tweede ronde ging Blaydes met dezelfde tactiek verder. Hij voerde de druk op en nam het initiatief. Lewis was hier weinig van onder de indruk en bleef zijn kans afwachten. Uiteindelijk kwam deze kans er toen Blaydes Lewis naar de grond probeerde te worstelen. Lewis greep deze kans met beide handen aan. The Beast timede perfect toen Blaydes hem vast probeerde te pakken en één opstoot was genoeg om zijn tegenstander bewusteloos te slaan. Opnieuw een indrukwekkende knockout-overwinning voor Derrick Lewis die daarmee gedeeld recordhouder wordt in de UFC met meeste knockout overwinningen.

Wie gaat er voor de UFC heavyweight title?

Wat moet The Beast nu in de toekomst? Hij zal ons sowieso blijven vermaken met ludieke uitspraken, maar in de UFC zal hij zijn kans op een titelgevecht nog even af moeten wachten. Alexander Volkov staat ongetwijfeld te trappelen om zijn revanche te halen en ook de winnaar van het gevecht tussen Rozenstruik en Gané kan een waar spektakel worden. Opties genoeg voor Derrick ‘The Beast’ Lewis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.