Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC-kampioen Usman imponeert met perfecte en keiharde knock-out

Onder toeziend oog van 15.000 fans liet Kamaru Usman afgelopen weekend nog maar weer eens zien waarom hij de allerbeste is. De UFC-kampioen verdedigde tijdens UFC 261 zijn welterweight titel door Jorge Masvidal op indrukwekkende wijze knock-out te slaan. Het is voor de Nigeriaan zijn dertiende UFC-overwinning op rij.

De verwachtingen waren hooggespannen. In de zomer van 2020 stonden Kamaru Usman en Jorge Masvidal ook al tegenover elkaar. Toen moest de jury er aan te pas komen om een winnaar uit te roepen. Dat was afgelopen weekend zeker niet nodig. In een volle VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville werd het vroeg in de tweede ronde duidelijke wie de beste was.

Kamaru Usman verdedigt zijn UFC-titel

Na een zeer enerverende eerste ronde leek het gevecht nog alle kanten op te kunnen gaan. Kamaru Usman deed het staand beter dan verwacht. De Nigeriaan is een worstelaar die zijn gevechten vaak op de grond beslist. Dat lukte in de eerste ronde niet, vooral omdat Jorge masvidal zich hier goed op had voorbereid. De regerend UFC-kampioen moest het op een andere manier gaan proberen.

Na een paar waarschuwingsstoten maakte Kamaru Usman vroeg in de tweede ronde een einde aan het gevecht. Tot dat moment wist Jorge Masvidal de tikken van de regerend kampioen aardig te incasseren, maar dat sloeg snel om. De tweede ronde was een minuut oud toen Kamaru Usman een opening zet. De Nigeriaan creëerde deze ruimte met links en haalde vervolgens vernietigend uit met rechts.

De perfecte knock-out

Het licht ging direct uit bij Jorge Masvidal en hij klapte op het canvas. Daar kreeg hij nog een paar flinke tikken van de kampioen, maar op dat moment was het allang beslist. Zo zag ook de scheidsrechter die snel ingreep. Eén perfecte stoot was genoeg voor Usman om opnieuw te laten zien hoe ongelofelijk goed hij is. Op dit moment komt niemand in de buurt bij de The Nigerian Nightmare. Al wil Colby Covington graag het tegendeel bewijzen.

Beenbreuk voor Weidman

Over nachtmerries gesproken, Chris Weidman had pas echt een verschrikkelijke avond. De voormalig UFC-kampioen liep bij zijn eerste trap van de avond een verschrikkelijke beenbreuk op. Wat er mis ging en de schokkende beelden, vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.